Vučić o optužbama Davidovića: To je rekao da bi pomogao Đukanoviću

© Tanjug / SAVA RADOVANOVICPredsednik Srbije Aleksandar Vučić
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 10.03.2021
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je optužbe koje je na njegov račun izneo Miodrag Davidović, navodeći da lider Narodnog pokreta iz Crne Gore tim optužbama pomaže Milu Đukanoviću. Davidović je ranije danas, bez iznošenja konkretnih dokaza, rekao da iza pokušaja atentata na njega i vladiku Joanikija, u decembru 2019, stoji Vučić.

Vučić je, u izjavi za TV „Pink“ iz Abu Dabija, ocenio da su to suviše krupne reči, koje se ne smeju izgovarati na taj način, jer niko ne sme da se igra sa tim.

„Kada su mi govorili u policiji pred otvaranje spomenika Stefanu Nemanji o broju policajaca, meni nije padalo na pamet da kažem da bilo ko je planirao atentat na mene. To su krupne reči. Taj čovek može da govori šta hoće. Velika je nervoza zbog toga što Srbija neuporedivo brže napreduje od svih u regionu. Velika je nervoza jer on mora da pomogne Đukanoviću i to sve prikriveno. To je toliko glupo i besmisleno, i želim da se zahvalim episkopu Joanikiju što je reagovao“, rekao je predsednik Srbije.

Vučić je rekao da to nije prvi put, i da su ga lično optuživali i za ubistvo Olivera Ivanovića, kao i da je bio ubijenim liderom Srba sa Kosova i njegovom porodicom bez obzira na političke razlike.

„Kada se bude ispostavilo da je sve laž, onda će reći da se ništa nije dogodilo i idemo dalje. Znate koliko su optuživali Milana Radojičića za ubistvo, a sada kada i Priština povlači optužnicu, vlada tišina. Laž je postala glavni metod, ne onih koji bi da ruše mene, nego Srbiju“, istakao je Vučić.

Davidović je, kako su prenele „Vijesti“, na konferenciji za novinare rekao da je „atentat na njega i Joanikija izvela grupa koja je izvršila, prema srpskoj štampi, mnoga nedela...“, a da je organizator Vučić.

„Srbija ne sme da štrči...“

Vučić je istakao da Srbija u poslednjih nekoliko godina značajno brže napreduje nego druge zemlje u regionu, dok od svetskih zvaničnika češće čuje da Srbija ne sme da štrči, jer je potreban balans…

Kao dokaz da Srbija napreduje, navodi da je naša zemlja pre pet godina bila četvrta u regionu po visini plata, a danas je ubedljivo prva, za značajno nižim javnim dugom od, primera radi, Crne Gore.

„Kada sve to vidite, uz to da smo prvi u vakcinaciji, da gradimo najviše puteva, pruga, bolnica… Kome je u interesu da to bude tako? Nikome.. Da li ste čuli nekoga od stranaca po emitovanju ‘Dare iz Jasenovca’ da je rekao da je važno da se vidi stradanje srpskog naroda... Zar to nije čudno?”, upitao je Vučić.

I to što je iz jednog njegovog nedavnog intervjua najviše pažnje privuklo šta je rekao o istarskom vinu, ističe, samo je sakrilo da njih nije „zabolela“ malvazija, već što se čulo o jednom pogrom, o tome da je njegov deda ubijen samo zato što je bio Srbin, da su sve kuće Vučića spaljene u poslednjem ratu…

„Ne da su Vučići nekome nešto spalili. I Kako onda da objasnite da je Vučić zločinac? Nije to slika koju ćete lako da prikažete“, rekao je Vučić.

Onda je, ukazuje, najlakše voditi kampanju sa svih strana, jer je važno da se Srbija zaustavi.

„Srbija mora da bude skromna i poniznija, ne može da bude ta koja će da deli vakcine, da bude uspešnija… Kao da smo baždareni da uvek budemo primaoci pomoći, nesposobni da nam zemlja ide napred, da ne štrčimo, jer ako štrčimo — ‘ode glava’ u političkom smislu”, rekao je Vučić.

Cilj svih napada je, ponavlja, rušiti Srbiju na više frontova, vratiti je u devedesete, dvehiljadite, da ponovo ode na gubitnički kolosek, da ne razmišlja o tome da bude snažnija i jača.

„To su ključni razlozi za sve priče“, zaključio je Vučić, preneo je Tanjug.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala