U Rusiji počinje testiranje modernizovanog strateškog bombardera Tu-160M

© Foto : UACPrvi let modernizovanog strateškog bombardera – nosača raketa Tu-160M sa novim motorom
Prvi let modernizovanog strateškog bombardera – nosača raketa Tu-160M sa novim motorom - Sputnik Srbija, 1920, 10.03.2021
Pratite nas
Prvi modernizovani strateški bombarder Tu-160M, opremljen novim motorima NK-32-02, predat je na preliminarna testiranja, saopštila je pres-služba ruske korporacije „Rosteh“.
„Ujedinjena korporacija za izgradnju aviona (deo 'Rosteha') predala je na preliminarna testiranja prvi modernizovani nosač raketa Tu-160M sa novim motorima NK-32 serije 02. Avion će nastaviti sa programom ispitivanja u bazi javnog akcionarskog društva 'Tupoljev' u Žukovskom“, navodi se u saopštenju.

Avion je doleteo u bazu iz kazanjske avionske fabrike „Gorbunov“. Let se odvijao prema planu, sistemi i oprema su radili bez primedbi.

„Novi nosač raketa Tu-160M opremljen je motorima NK-32-02 i modernizovanom opremom što je omogućilo da se poboljšaju karakteristike bazne letelice. Avion je uspešno završio fabrička testiranja. Sada se priprema za novu fazu letova – preliminarna testiranja“, dodaje se u saopštenju „Rosteha“.

Tu-160M je duboko modernizovan strateški bombarder – nosač raketa. Prvi eksperimentalni Tu-160M napravljen je u okviru velikog programa modernizacije vazduhoplovnih sistema strateške i avijacije dugog dometa, koju realizuje javno akcionarsko društvo „Tupoljev“.

Avion je prvi put poleteo 2. februara 2020. godine. Država testiranja letelice počeće 2021. godine, kada će i prvi bombarderi biti primljeni u vojsku, saopštilo je ranije Ministarstvo odbrane.

Pročitajte još:

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala