U Meksiko stigla druga partija ruske vakcine protiv kovida /video/

© Sputnik / Ilья Pitalev / Uđi u bazu fotografijaPakovanja ruske vakcine protiv kovida "Sputnjik Ve"
Pakovanja ruske vakcine protiv kovida Sputnjik Ve - Sputnik Srbija, 1920, 10.03.2021
Pratite nas
Ministar spoljnih poslova Meksika Marselo Ebrard saopštio je da je u zemlju stigla druga partija ruske vakcine protiv virusa korona „Sputnjik Ve“ (Sputnik V).
„Ovo je druga komponenta vakcine za one koji su već vakcinisani. Izražavamo zahvalnost Ruskoj Federaciji i predsedniku Vladimiru Putinu na podršci!“, napisao je Ebrard na Tviteru.

​Ruska vakcina „Sputnjik Ve“ odobrena je za upotrebu u Meksiku 2. februara, a prva partija isporučena je tri nedelje kasnije – 22. februara. Ruskim preparatom počeli su da se vakcinišu stanovnici stariji od 60 godina.

Prema najnovijim podacima meksičkog Ministarstva zdravlja, odo početka epidemije kovidom je zaraženo 2.137.884 osoba, od kojih je 191.789 preminulo. Trenutno je bolesno 45.085 ljudi.

Vakcina „Sputnjik Ve“ koju proizvodi Naučno-istraživački institut „Gamaleja“ u saradnji sa Ruskim fondom za direktne investicije dobila je 11. avgusta potvrdu o registraciji od Ministarstva zdravlja Rusije, postavši tako prva registrovana vakcina protiv virusa korona na svetu.

Naučni časopis „Lanset“ objavio je 5. februara rezultate treće faze kliničkih ispitivanja vakcine protiv kovida „Sputnjik Ve“, u kojima se potvrđuje da „Sputnjik Ve“ bezbedna i efikasna vakcina. Tokom treće faze kliničkih ispitivanja, vakcina je pokazala visoku stopu efikasnosti, imunogenosti i bezbednosti. Efikasnost vakcine je veća 91,6 odsto. Vakcina pruža potpunu zaštitu od teških slučajeva kovida 19.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala