Tviter reagovao na ograničenja u Rusiji: Zabrinuti smo zbog blokiranja javne rasprave

© AP Photo / Alexander ZemlianichenkoUsporen rad društvene mreže Tviter na mobilnom telefonu korisnika u Moskvi
Usporen rad društvene mreže Tviter na mobilnom telefonu korisnika u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 10.03.2021
Pratite nas
Američka kompanija „Tviter“ saopštila je u svetlu usporavanja rada ove društvene mreže u Rusiji da je zabrinuta zbog pokušaja blokiranja javne rasprave na mreži, navodi list „Volstrit džurnal“ pozivajući se na izjavu portparola „Tvitera“.
„Ostajemo posvećeni zaštiti otvorenog interneta u celom svetu i duboko smo zabrinuti zbog rasta pokušaja blokiranja i kočenja javnog dijaloga na mreži“, istakao je portparol, prenosi list.

Savezna služba za komunikacije, informacione tehnologije i medije Rusije (Roskomnadzor) donela je odluku da od 10. marta uspori brzinu rada društvene mreže Tviter u Rusiji na 100 odsto mobilnih i 50 odsto stacionarnih uređaja zbog „zlonamernog kršenja zahteva zakona o uklanjanju sadržaja zabranjenog u Ruskoj Federaciji“.

Roskomnadzor je kasnije za Sputnjik saopštio da je obavestio „Tviter“ o usporavanju rada mreže u Ruskoj Federaciji i mogućnosti potpunog blokiranja u slučaju ignorisanja zahteva za uklanjanje zabranjenog sadržaja. Administracija društvene mreže još nije kontaktirala rusku saveznu Službu za komunikacije.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je u vezi sa tim rekao da ruske vlasti potpuno opravdano preduzimaju mere koje obavezuju strane sajtove da poštuju ruske zakone.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala