„Sputnjik Ve“ odobren i u Jordanu

© Sputnik / Magda Gibelli / Uđi u bazu fotografijaPremijer Saksonije-Anhalt: Spreman sam da se vakcinišem „Sputnjikom Ve“ u svakom trenutku
Premijer Saksonije-Anhalt: Spreman sam da se vakcinišem „Sputnjikom Ve“ u svakom trenutku - Sputnik Srbija, 1920, 10.03.2021
Pratite nas
Ruska vakcina protiv virusa korona „Sputnjik Ve“ (Sputnik V) odobrena je u Jordanu.
„Agencija za kontrolu kvaliteta prehrambenih proizvoda i lekova odobrila je hitnu primenu vakcine protiv virusa korona ‘Sputnjik Ve’“, navodi se u saopštenju.

Jordan je samo jedna u nizu država koje su registrovale i odobrile primenu ruskog preparata.

Pored Rusije, ova vakcina je odobrena i u Srbiji, Republici Srpskoj,  Belorusiji, Alžiru, Palestini, Crnoj Gori, Severnoj Makedoniji, čitavom nizu država Latinske Amerike i Afrike, ali u nekim državama Evrope  - Mađarskoj, Slovačkoj, San Marinu.

„Sputnjik Ve“ se primenjuje i u Egiptu, Kirgiziji, Mongoliji, Bahreinu, Uzbekistanu, Šri Lanki, Iraku, Laosu,  i drugim zemljama.

Ruska vakcina „Sputnjik Ve“ (Sputnik V) je na drugom mestu u svetu po broju odobrenja koja su izdali državni regulatori.

Podsetimo, vakcina „Sputnjik Ve“ koju proizvodi Naučno-istraživački institut „Gamaleja“ u saradnji sa Ruskim fondom za direktne investicije dobila je 11. avgusta potvrdu o registraciji od Ministarstva zdravlja Rusije, postavši tako prva registrovana vakcina protiv virusa korona na svetu.

Naučni časopis „Lanset“ objavio je 5. februara rezultate treće faze kliničkih ispitivanja vakcine protiv kovida „Sputnjik Ve“, u kojima se potvrđuje da „Sputnjik Ve“ bezbedna i efikasna vakcina.

Tokom treće faze kliničkih ispitivanja, vakcina je pokazala visoku stopu efikasnosti, imunogenosti i bezbednosti. Efikasnost vakcine je veća 91,6 odsto. Vakcina pruža potpunu zaštitu od teških slučajeva kovida 19.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala