Posle 13.000 sati čišćenja, kuća Skripalja na prodaju

© Sputnik / Denis Vorošilov / Uđi u bazu fotografijaPripadnici britanske policije ispred kuće bivšeg oficira GRU Sergeja Skripalja u Solsberiju
Pripadnici britanske policije ispred kuće bivšeg oficira GRU Sergeja Skripalja u Solsberiju - Sputnik Srbija, 1920, 10.03.2021
Pratite nas
Kuća u britanskom Solsberiju, gde su, prema tvrdnjama vlasti u Londonu, otrovani bivši oficir GRU Sergej Skripalj  i njegova kćerka Julija, biće stavljena na prodaju posle 13.000 sati čišćenja, piše „Miror“.  

Kako piše list, čišćenje kuće trajalo je godinu i po dana, a pored te kuće očišćeno je još 13 objekata u blizini Solsberija gde su navodno pronađeni tragovi otrova.

Sada su lokalne vlasti odlučile da izvrše i neke građevinske radove na kući i da je opreme novim nameštajem a onda stave na prodaju. Radovi su već počeli, a kuća će biti na prodaji kao nekretnina koja neće moći da se izdaje kako „niko ne bi zaradio na njenoj istoriji“.

Podsetimo, Skripalji su otrovani 4. maja 2018. godine. London smatra da je Rusija umešana u trovanje Skripalja supstancom A234, koje britanske vlasti izjednačavaju sa supstancom „novičok“, što Moskva kategorički negira.

Sergej Skripalj je ranije u Rusiji bio osuđen za veleizdaju.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala