Obraćanje Dodika na posebnoj sednici Skupštine Srpske o oceni rada visokog predstavnika /video/

© Foto : Jutjub/TV1 HDSkupština Republike Srpske
Skupština Republike Srpske - Sputnik Srbija, 1920, 10.03.2021
Pratite nas
Narodna skupština Republike Srpske danas će, na zahtev srpskog člana i predsedavajućeg Predsedništva BiH Milorada Dodika, održati posebnu sednicu na kojoj će jedina tačka dnevnog reda biti ocena rada visokog predstavnika, primena Aneksa 10 Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH u periodu razgovora o imenovanju novog visokog predstavnika.

Dodik će imati i uvodno izlaganje o predloženom dnevnom redu i ističe da se odluke Narodne skupštine, koja predstavlja Republiku Srpsku, moraju uvažavati.

Prethodno je Dodik rekao da, ako ponovo bude nametnuta priča o izboru visokog predstavnika, Srpska ne može da prihvati nikoga ko nije izabran u skladu sa Aneksom 10, a da bi tako bilo, između ostalih, moraju da pitaju i Republiku Srpsku.

„A pošto nas ne pitaju, tražićemo od Srbije da se jasno izjasni oko toga, i od Hrvatske i FBiH. I sada imate situaciju - Srpska je za ukidanje OHR-a, Srbija je za ukidanje OHR-a, Hrvatska isto. U Federaciji pola političke strukture je za ukidanje OHR-a to su Hrvati, a na nivou BiH dve trećine strukture vlasti je za ukidanje OHR-a, to su Srbi i Hrvati, samo Bošnjaci nisu“, naveo je Dodik, prenosi RTRS.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala