Nemačka i Francuska spremile plan za rešenje krize u Donbasu

© Sputnik / Gennadiй Dubovoй / Uđi u bazu fotografijaUstanici DNR na poligonu u Donjeckoj oblasti
Ustanici DNR na poligonu u Donjeckoj oblasti - Sputnik Srbija, 1920, 10.03.2021
Pratite nas
Ukrajina je doradila plan za mirno rešenje situacije u Donbasu koji su predložile Francuska i Nemačka, saopštili su iz kancelarije predsednika Vladimira Zelenskog. Rusija navodi da ne zna ništa o tom dokumentu.

Šaf kabineta ukrajinskog predsednika Andrej Jermak, tokom onlajn diskusije na temu „Konflikt na istoku Ukrajine: perspektive za 2021. godinu“ izjavio je da je novi plan u duhu Minskih sporazuma i da je u skladu sa normama međunarodnog prava. On je dodao da se sada čeka da ga Moskva odobri, piše portal „Ukrinform“.

Jermak je izrazio nadu da će plan postati „predmet snažne diskusije kroz nedelju-dve“ tokom video-konferencije u „normandijskom formatu“.

Zamenik šefa diplomatije Rusije Andrej Rudenko izjavio je danas da Moskva nije upoznata sa planom ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog o rešavanju krize u Donbasu. Štaviše, konferencija u „normandijskom formatu“ nije u pripremi jer uslovi za njenu organizaciju nisu ispunjeni.

Ranije je predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski izrazio spremnost da se pojedinačno sastane sa liderima država „normandijske četvorke“ (Rusija, Nemačka, Francuska i Ukrajina), ako četvoriostrani sastanak bude odložen.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala