Najbolji šuter svih vremena je učio od „La Bombe“

© AP Photo / Jeff ChiuAmerički košarkaš Stef Kari, sa loptom
Američki košarkaš Stef Kari, sa loptom - Sputnik Srbija, 1920, 10.03.2021
Pratite nas
Najbolji šuter svih vremena Stef Kari, otkrio je kako je Huan Karlos Navaro, popularni „La Bomba“, inspirisao njegovu igru.

Uoči NBA Ol-star utakmice, Stef Kari je putem video poziva sa novinarima razgovarao o Huan Karlosu Navaru i tome kako je „La Bomba“ uticao na njega u ranijim fazama karijere.

Kari je potom drugi put u svojoj karijeri pobedio u takmičenju u brzom šutiranju trojki i pomogao Timu Lebron da ostvari pobedu na Ol-Star utakmici održanoj u nedelju u Atlanti.

„Jednom sam igrao protiv njega i često sam gledao njegove utakmice“, rekao je Kari o penzionisanom Navaru.

„Njegova kreativnost, odabir šuteva, ritam na parketu... Iskače iz ekrana kada igrate protiv njega. Video sam ga kako šutira trojke sa jedne noge i kako se kreće po parketu, naučio sam nešto što bih mogao da primenim na svoju igru. Pokušao sam da šutiram trojke sa jedne noge nekoliko puta, ubacio sam samo par njih“.

Još 2018. godine Kari je rekao da želi da primeni zaštitni znak Navara – daleke šuteve van ravnoteže.

„Definitivno sam od njega dobio inspiraciju. Kada god igrate sa nekim ko radi nešto što mislite i vi da možete, očigledno ćete obratiti pažnju na to. Uvek postoji mogućnost da proširite svoje veštine na ono što vidite da neko drugi radi. Navaro je definitivno bio na mom radaru“, rekao je Kari.

Navaro je igrao u NBA ligi tokom sezone 2007/08, kada je priključen Memfis Grizlisima, ali se odmah vratio u Evropu, odnosno Barselonu. Vašington Vizardsi su ga izabrali kao 40. pika na draftu 2002, ali NBA nije bila za njega. U svojoj jedinoj sezoni daleko od Španije upisao je 10,9 poena, 2,6 skokova i 2,2 asistencije po meču.

Španac se smatra jednim od najboljih strelaca za tri poena u istoriji Evrolige koju je osvajao 2003. i 2010. Bio je MVP lige u sezoni 2009, kao i najbolji igrač Fajnal-fora 2010, a takođe je pomagao uspesima španske reprezentacije osvajanjem nekoliko medalja na FIBA takmičenjima.

Vučević za Sputnjik o timu Jugoslavije: Bila bi to ozbiljna ekipa /video/

Jokić ekskluzivno za Sputnjik: Rakić je zver, lako bih se navikao na Dončića

„On je trebalo da bude projekat Partizana, ali su se pojavili trgovci robljem“

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala