Najava masovnih putovanja u 2021? - avio-kompanije ponovo naručuju avione

© Sputnik / Maxim Blinov / Uđi u bazu fotografijaAvion Boing 747 sleće na aerodrom Šeremetjevo u Moskvi
Avion Boing 747 sleće na aerodrom Šeremetjevo u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 10.03.2021
Pratite nas
Američka kompanija „Boing“ objavila je da je prvi put posle 15 meseci dobila više novih narudžbi nego otkazivanja za izgradnju komercijalnih aviona. Narudžbine bi mogle ukazati na to da avio-kompanije postaju optimističnije da će ponovo biti masovnih putovanja koja su sasvim splasnula zbog pandemije virusa korona.

Kompanija je dobila 82 porudžbine i 51 poruku o otkazivanju, prenosi Si-En-Bi-Si. Pored toga, „Boing“ je vratio u aktivu 16 aviona čija je narudžbina ranije bila otkazana, ali se kupac predomislio.

U Sjedinjenim Američkim Državama broj avio-putnika polako raste iako su avio-putovanja i dalje daleko ispod nivoa pre pandemije.

„Boing“ je „patio“ mesecima, kada nije bilo ni jedne porudžbine, jer su avio-kompanije parkirale nepotrebne avione i smanjile troškove kako bi uštedele novac.

Februarska prodaja obuhvatila je 25 aviona „737 Maks“ kompaniji „Junajted erlajnz“ i 27 tankera KC-46. Proizvođač aviona sa sedištem u Čikagu objavio je 51 otkazivanje, uključujući 32 aviona tipa „Maks“.

„Singapur erlajnz“ je zamenio porudžbinu 19 drimlajnera 787-10 sa 11 mlaznih aviona 777Ks, čija se komercijalna upotreba očekuje krajem 2023. godine.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala