Moskva i Rijad pregovaraju o proizvodnji ruske vakcine u Saudijskoj Arabiji

© Sputnik / Kirill Braga / Uđi u bazu fotografijaRuska vakcina protiv korone "Sputnjik Ve"
Ruska vakcina protiv korone Sputnjik Ve - Sputnik Srbija, 1920, 10.03.2021
Pratite nas
Moskva i Rijad razgovaraju o mogućnostima lokalizacije proizvodnje ruske vakcine protiv virusa korona „Sputnjik Ve“ (Sputnik V) u Saudijskoj Arabiji, rekao je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.
„Postoji obostrano interesovanje za saradnju u borbi protiv širenja virusa korona, uključujući razradu pitanja o tome da se ovde, na teritoriji Saudijske Arabije, organizuje treća faza kliničkih ispitivanja ruske vakcine 'Sputnjik Ve' i razgovor o mogućnostima lokalizacije njene proizvodnje“, istakao je Lavrov tokom pres-konferencije sa ministrom spoljnih poslova Saudijske Arabije Fejsalom bin Farhanom el Saudom.

Ruska vakcina je do sad registrovana u 48 zemalja sa ukupnom populacijom od preko 1,2 milijarde ljudi. „Sputnjik Ve“ (Sputnik V) je na drugom mestu u svetu po broju odobrenja koja su izdali državni regulatori.

Naučni časopis „Lanset“ objavio je 5. februara rezultate treće faze kliničkih ispitivanja vakcine protiv kovida „Sputnjik Ve“, u kojima se potvrđuje da „Sputnjik Ve“ bezbedna i efikasna vakcina. Tokom treće faze kliničkih ispitivanja, vakcina je pokazala visoku stopu efikasnosti, imunogenosti i bezbednosti. Efikasnost vakcine je veća 91,6 odsto. Vakcina pruža potpunu zaštitu od teških slučajeva kovida 19.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala