Manastir Hilandar dodelio stipendiju Biljani Čekić – Dari iz Jasenovca

© Foto : Zadužbina HilandaraMilivoj Ranđić i Biljana Čekić
Milivoj Ranđić i Biljana Čekić - Sputnik Srbija, 1920, 10.03.2021
Pratite nas
Biljani Čekić, koja je pred filmskim kamerama oživela lik male Dare iz Jasenovca, danas je, po blagoslovu igumana Svetog manastira Hilandara, arhimandrita Metodija, uručena stipendija koju će dobijati do završetka školovanja.

Stipendiju je u prostorijama Zadužbine Hilandara u Beogradu uručio direktor Milivoj Ranđić. U pratnji Biljane Čekić bili su njen otac Radovan, sestra Dajana, brat Stefan i producent filma Maksa Ćatović.

Manastir Hilandar je ovim gestom želeo da oda priznanje i izrazi zahvalnost Biljani Čekić na upečatljivoj ulozi male Dare.

© Foto : Youtube/101 Studios/PrintscreenKadar iz filma "Dara iz Jasenovca"
Manastir Hilandar dodelio stipendiju Biljani Čekić – Dari iz Jasenovca - Sputnik Srbija, 1920, 10.03.2021
Kadar iz filma "Dara iz Jasenovca"

"Ona je svojom potresnom ulogom doprinela da se o stradanju nevinih Srba, Jevreja i Roma, a posebno dece, u ustaškim logorima smrti, konačno upoznaju i oni koji do sada o tome ništa nisu znali ili su preko te činjenice olako prelazili. Bratstvo Hilandara se nada da će stipendija pomoći Biljani da se uspešno školuje i da prebrodi sve teškoće sa kojima se danas ona, njena porodica i srpski narod koji živi na stradalnom području Kozarske Dubice, susreću", saopštila je Zadužbina manastira Hilandar.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala