Kenija i Maroko registrovali rusku vakcinu „Sputnjik Ve“

© Sputnik / Uđi u bazu fotografijaProizvodnja ruske vakcine "Sputnjik Ve" u Kazahstanu
Proizvodnja ruske vakcine Sputnjik Ve u Kazahstanu - Sputnik Srbija, 1920, 10.03.2021
Pratite nas
Kenija i Maroko odobrili su primenu ruske vakcine protiv virusa korona „Sputnjik Ve“ (Sputnik V), saopštio je Ruski fond za direktne investicije (RFPI).

Vakcina je u obe zemlje registrovana u okviru ubrzane procedure (emergency use authorization, EUA).

„Zahvaljujući registraciji u Keniji, vakcina 'Sputnjik Ve' (Sputnik V) je odobrena u 10 zemalja u Africi. 'Sputnjik Ve' (Sputnik V) je vakcina za celo čovečanstvo i jedna od glavnih vakcina u borbi protiv pandemije“, rekao je šef RFPI Kiril Dmitrijev.

Kako se navodi u saopštenju Fonda, ruska vakcina je do sad registrovana u 48 zemalja sa ukupnom populacijom od preko 1,2 milijarde ljudi.

„Postoji velika potražnja za 'Sputnjikom Ve' kao jednom od najefikasnijih i najpouzdanijih vakcina protiv virusa korona u svetu, koja je već odobrena u 48 zemalja. Pozdravljamo pozitivnu odluku o registraciji vakcine koju su doneli partnera iz Maroka. Regulatorni organi širom sveta odobrili su primenu ruske vakcine, kojoj često daju najveću prednost kao sredstvu za zaštitu stanovništva protiv virusa korona“, rekao je Dmitrijev.

Ruska vakcina „Sputnjik Ve“ (Sputnik V) je na drugom mestu u svetu po broju odobrenja koja su izdali državni regulatori.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala