Federer se vratio posle godinu dana – mučenje, ali pobeda! /video/

© AFP 2023 / /QATAR TENNIS FEDERATION/SAMER AL-REJJALRodžer Federer tokom meča u Dohi protiv Danijela Evansa
Rodžer Federer tokom meča u Dohi protiv Danijela Evansa - Sputnik Srbija, 1920, 10.03.2021
Pratite nas
Rodžer Federer, švajcarski teniser, savladao je Britanca Danijela Evansa sa 2-1 u setovima u prvom meču nakon duge pauze zbog oporavka od povrede i dve operacije.

Nekada prvi teniser sveta došao je do trijumfa posle skoro dva i po sata velike borbe, po setovima 7:6, 3:6, 7:5.

Federeru je ovo bio prvi meč nakon više od 13 meseci i oporavka od dvostruke operacije kolena. Prethodno je poslednji put zvanično nastupio pre više od godinu dana, kada ga je Novak Đoković 28. januara 2020. godine eliminisao sa Australijan opena.

Posle uvodnih nekoliko gemova momentalno je bilo jasno da problema sa kolenom nema, ali se moglo videti da je Švajcarac, ipak, solidno „zarđao“.

​Servis ga je uglavnom dobro služio, i dok ostali udarci nisu bili loši, nisu bili na nivou na koji su gledaoci navikli od jednog od najboljih tenisera svih vremena.

Jedina brejk lopta u prvom setu viđena je na Rodžerov servis, ali je ona bez problema spasena, pa se otišlo u taj-brejk.

Federer je rutinski spasao set loptu, a onda kod svoje prve odigrao drajv-volej posle servisa koji nije uspeo da dobaci ni do mreže.

​Na njegovu sreću došao je do nove set lopte, a nju je iskoristio posle fenomenalnog bekhend pasing-šota.

​Iako su mnogi to očekivali, nivo Britanca nije pao posle izgubljenog prvog seta, štaviše.

Srđan Đoković, otac Novaka Đokovića - Sputnik Srbija, 1920, 06.03.2021
Ekskluzivno – Srđan Đoković za Sputnjik: Da nam uzmu Kosovo? Pa, neće moći! /video/

Spasao je obe brejk lopte sa kojima se suočio, a u četvrtom gemu seta iskoristio svoju jedinu posle bekhenda koji je Rodžer odigrao ramom.

Evans je nastavio da se izvlači na forhend koliko god mu je protivnik to dozvoljavao, a evidentnu „zarđalost“ protivnika je koristio maksimalno.

Bez izgubljenog poena je osvojio poslednji gem drugog seta, pa je tako posle 12 setova protiv Federera konačno osvojio jedan.

Treći set počeo je onako kako su trajala i prva dva – uz veliku dozu sigurnosti na servisu kod obojice.

Ipak, Rodžeru je u jednom trenutku pao nivo igre, pa je Evans došao do dve brjek lopte. Švajcarac je prvu neutralisao neodbranjivim servisom, a drugu drop-šotom, pa, ipak, poveo sa 4:3.

​Završnica meča bila je poprilično dramatična. Rodžer je bio na dva poena od pobede, imao je i meč loptu, ali nije uspeo da je iskoristi. Pripretio je i Evans nakon što je izjednačio, ali su Švajcarcu ponovo u pomoć priskočili precizni i snažni početni udarci.

Britanac, kako se ispostavilo, nije imao snage da se odbrani od novog ataka Federera, pa je u svom narednom gemu napravio veliki broj grešaka i završio učešće u Dohi.

Rodžerov protivnik u četvrtfinalu biće gruzijski teniser Nikoloz Basilašvili.

​► „Veseli se, srpski rode“ – Novak ponovo pokazao patriotizam /video/

Novak se obratio na proslavi u Beogradu: Kidam živce i vama i sebi, ali tako je slađe /video/

Fantastičan preokret Đerea, Karacev izveo potez turnira /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala