Zimbabve dao „zeleno svetlo“ za upotrebu ruske vakcine

© Sputnik / Vladimir Trefilov / Uđi u bazu fotografijaVakcina Sputnjik Ve
Vakcina Sputnjik Ve - Sputnik Srbija, 1920, 09.03.2021
Pratite nas
Medicinski regulator Zimbabvea izdao je dozvolu za hitnu upotrebu ruske vakcine protiv virusa korona „Sputnjik Ve“ (Sputnik V) u zemlji, izjavila je ministarka informacija, medija i telekomunikacija Zimbabvea Monika Mutsvangva nakon sastanka vlade.

„Uprava za kontrolu lekova Zimbabvea izdala je dozvolu za hitnu upotrebu četiri vakcine. Konkretno, radi se o 'Sinofarmu', 'Sinovaku' (Kina), 'Kovaksinu' (Indija) i 'Sputnjiku Ve' (Rusija)“, navedeno je u saopštenju Ministarstva na Tviteru.

​Ranije je Ruski fond za direktne investicije (RFPI)saopštio da su Angola, Džibuti i Republika Kongo registrovali rusku vakcinu „Sputnjik Ve“.

Vakcina „Sputnjik Ve“ koju proizvodi Naučno-istraživački institut „Gamaleja“ u saradnji sa Ruskim fondom za direktne investicije dobila je 11. avgusta potvrdu o registraciji od Ministarstva zdravlja Rusije, postavši tako prva registrovana vakcina protiv virusa korona na svetu.

Naučni časopis „Lanset“ objavio je 5. februara rezultate treće faze kliničkih ispitivanja vakcine protiv kovida „Sputnjik Ve“, u kojima se potvrđuje da „Sputnjik Ve“ bezbedna i efikasna vakcina. Tokom treće faze kliničkih ispitivanja, vakcina je pokazala visoku stopu efikasnosti, imunogenosti i bezbednosti. Efikasnost vakcine je veća 91,6 odsto. Vakcina pruža potpunu zaštitu od teških slučajeva kovida 19.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala