Vučević za Sputnjik o timu Jugoslavije: Bila bi to ozbiljna ekipa /video/

© AP Photo / John RaouxNikola Vučević, crnogorski košarkaš, desno
Nikola Vučević, crnogorski košarkaš, desno - Sputnik Srbija, 1920, 09.03.2021
Pratite nas
Nikola Vučević, košarkaš Orlando Medžika, rekao je da bi košarkaška reprezentacije Jugoslavije bila ozbiljna ekipa, ali i da to sada nije realno da se desi, te sa igračima sa ovih prostora više razgovara o uticaju koji imaju u na decu širom Balkana.

Vučević je odgovarao na pitanja novinara pred Ol-star utakmicu u Atlanti, a na konferenciji za medije bio je i novinar Sputnjika.

Janis Adetokumbo i Nikola Jokić na Ol-star meču 2021. - Sputnik Srbija, 1920, 08.03.2021
„Grčka nakaza“ ukrala šou „uspavanom“ Jokiću /video/

Na ovogodišnjem meču svih zvezda NBA lige učestvovala su tri košarkaša sa prostora vivše Jugoslavije – Nikola Vučević (Crna Gora), Nikola Jokić (Srbija) i Luka Dončić (Slovenija).

Košarkaši sa Balkana nikada nisu imali ovakav uticaj u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu, Jokić i Dončić spadaju među najbolje u ligi, a i Vučević je u tom rangu, pošto je jedan od najboljih centara lige.

Države sa ovih prostora proizvode najtalentovanije igrače sveta, a nedavno su svi igrali zajedno pod jednom zastavom – Jugoslavije.

Pitali smo Vučevića da li igrači između sebe razgovaraju o tome kako bi bilo da igraju u jednom timu.

„Bila bi to ozbiljna ekipa, ali nije realno da se desi, ono o čemu više pričamo jeste kako je odlično za košarku da igrači sa naših prostora igraju u NBA, koliko je važno da imaju značajne uloge. Jokić i Dončić su kandidati za MVP, ja sam Ol-star, to je i velika motivacija za mlade tamo, da možeš da stigneš do vrha“, rekao je Vučević.

Košarkaš Orlando Medžika ističe da svi oni pokušavaju da predstavljaju svoje države na najbolji mogući način.

„Uvek mi je drago da se nađemo na ovako velikom takmičenju, velika je to stvar, da dođu do NBA, ipak to nije lako uraditi jer je većina igrača iz Amerike. Veoma smo ponosni i trudimo se da predstavljamo države na najbolji mogući način“, kazao je centar reprezentacije Crne Gore.

Vučević ove sezone na prosečnih 36 utakmica prosečno beleži 24,6 poena, 11,6 skokova i 3,7 asistencija, uz 48 odsto šuta iz igre, 41 za tri poena i 86 sa linije za slobodna bacanja.

Odbačena Jokićeva zamena piše istoriju i ne planira da stane

Jokićev je idol i dao mu je najlakših 20 poena – može li Džoker stazom legendarnog Amerikanca?

Zbog čega ljudi gase televizore dok gledaju NBA? /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala