Bivši zamenik načelnika SBPOK-a Goran Papić sutra pred tužiocem

© Sputnik / Aleksandar MilačićZnačka policije Srbije
Značka policije Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 09.03.2021
Pratite nas
Bivši zamenik načelnika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) Goran Papić uhapšen je danas u Beogradu. On će sutra biti saslušan u Višem javnom tužilaštvu, po čijem je nalogu uhapšen.

Osumnjičeni se tereti da je izvršio krivično delo trgovina uticajem, precizirala je za Tanjug portparolka tužilaštva Ivana Rakočević.

„Po odobrenju zamenika Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i isti će biti saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu“, dodala je Rakočević.

Nakon saslušanja tužilaštvo će odlučiti da li će tražiti od suda da Papiću odredi pritvor.

Kako se sumnja, Goran Papić je 15. aprila 2020. godine, koristeći svoj položaj rukovodioca u SBPOK-u, posredovao da se ne izvrši službena radnja koja bi se morala izvršiti, odnosno zahtevao od tadašnjeg rukovodioca Policijske uprave za grad Beograd da se licu koje je sada u pritvoru, odmah vrati blindirano vozilo koje je od njega tada privremeno oduzeto.

Mediji su preneli da je u pitanju vozilo Marka Miljkovića koji se zajedno sa Veljkom Belivukom tereti da je organizator kriminalne grupe koja se sumnjiči za ubistva, preprodaju droge, držanje oružja...

Istoga dana vozilo je vraćeno Miljkoviću.

Papić je uhapšen u saradnji tužilaštva sa policijskim službenicima MUP-a Srbije. Za krivično delo za koje se tereti preti mu zatvor do osam godina.

SBPOK istražuje objave fotografija i videa na Telegramu

Po nalogu Tužilaštva za visokotehnološki kriminal pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala preduzimaju sve mere i radnje u cilju otkrivanja krivičnog dela i rasvetljavanja činjenica i okolnosti vezanih za fotografije i video materijal koji se pojavio na grupama na aplikaciji Telegram.

Tim povodom će se po nalogu tužilaštva između ostalog obratiti i kompaniji Telegram za dostavu podataka, saopšteno je iz MUP-a.

U saopštenju se dodaje da su po naredbi ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina i direktora policije Vladimira Rebića pripadnici SBPOK-a izvestili o konkretnom slučaju nadležno Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal.

Na društvenim mrežama tokom proteklih dana pojavila se vest da na aplikaciji za dopisivanje Telegram postoji grupa koja okuplja 36.000 muškaraca sa Balkana, a u kojoj muškarci dele eksplicitne fotografije, snimke, ali i adrese žena sa ovih prostora.

Prema pisanju medija, grupa funkcioniše tako što članovi napišu odakle su, pa čekaju da im neko od ostalih članova grupe pošalje slike, kontakte pa čak i adrese devojaka iz tog mesta, preneo je Tanjug.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala