U Tunis stigla prva partija vakcine „Sputnjik Ve“ /video/

© Sputnik / Sputnik / Uđi u bazu fotografijaProizvodnja vakcine "Sputnjik Ve"
Proizvodnja vakcine Sputnjik Ve - Sputnik Srbija, 1920, 09.03.2021
Pratite nas
Ministar zdravlja Tunisa Fauzi Mehdi primio je prvu partiju ruske vakcine protiv virusa korona „Sputnjik Ve“ (Sputnik V), a vakcinacija u zemlji će početi u subotu.

Mehdi je vakcinu primio na aerodromu u Kartagini, javila je radio-stanica „Mozaik FM“.

Ministar je na aerodromu izjavio da će vlasti u subotu pokrenuti nacionalnu kampanju vakcinacije, a prvo će biti vakcinisani lekari, starije osobe i vojnici.

​Prema rečima ministra, Tunis planira da sledeće nedelje dobije 93.600 doza vakcine „Fajzer“ preko programa Kovaks.

„Do juna će oko tri miliona Tunišana primiti vakcinu“, istakao je Mehdi.

Prema najnovijim zvaničnim podacima, u Tunisu je od početka epidemije zabeleženo više od 238 hiljada slučajeva zaraze virusom korona. Ozdravilo je više od 202 hiljade ljudi, a 8.225 je umrlo.

Tunis je registrovao vakcinu „Sputnjik Ve“ krajem januara.

Vakcina „Sputnjik Ve“ koju proizvodi Naučno-istraživački institut „Gamaleja“ u saradnji sa Ruskim fondom za direktne investicije dobila je 11. avgusta potvrdu o registraciji od Ministarstva zdravlja Rusije, postavši tako prva registrovana vakcina protiv virusa korona na svetu.

Naučni časopis „Lanset“ objavio je 5. februara rezultate treće faze kliničkih ispitivanja vakcine protiv kovida „Sputnjik Ve“, u kojima se potvrđuje da „Sputnjik Ve“ bezbedna i efikasna vakcina. Tokom treće faze kliničkih ispitivanja, vakcina je pokazala visoku stopu efikasnosti, imunogenosti i bezbednosti. Efikasnost vakcine je veća 91,6 odsto. Vakcina pruža potpunu zaštitu od teških slučajeva kovida 19.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala