Banja Zlatar u Novoj Varoši prodata za dva i po miliona evra

© youtube printscrin/ Foto MirkoCentar Zlatar - Banjski kompleks Zlatar u Novoj Varoši
Centar Zlatar - Banjski kompleks Zlatar u Novoj Varoši  - Sputnik Srbija, 1920, 09.03.2021
Pratite nas
Banjski kompleks Zlatar u Novoj Varoši je prodat, potvrdio je za Tanjug direktor Republičke direkcije za imovinu Jovan Vorkapić.

Prema njegovim rečima, kupac je nedavno isplatio ugovorenu sumu, čime je ispunio uslov da preuzme vlasništvo nad ovim nekada poznatim centrom za prevenciju, lečenje i rehabilitaciju kardiovaskularnih oboljenja.

Novi vlasnik Zlatara je „Metal investmens jurope d.o.o“ iz Beograda, a kako pišu Varoške novine, imovina ovog RH centra prodata je za nešto više od dva i po miliona evra, što je za oko 200.000 evra više od početne cene.

Kako navodi ovaj list, „Metal investmens jurope“ je, osim kompleksa čija je površina 12.298 kvadrata, kupovinom dobio i više od četiri hektara zemljišta na najlepšem delu planine.

Banjski kompleks je više puta oglašavan za prodaju. Prvi put u oktobru 2019. kada je početna cena bila 3,9 miliona evra.

Kasnije je početna cena smanjivana, da bi na četvrtom oglasu iz oktobra prošle godine, iznosila nešto više od 2,3 miliona evra.

Kompleks Zlatar je sagrađen na 1.235 metara nadmorske visine, a zbog ogromnih dugova je zatvoren pre desetak godina, posle čega je prešao u vlasništvo Vlade Srbije i Fonda za penzijsko-invalidsko osiguranje zaposlenih.

Varoške novine navode da je objekat u međuvremenu dosta propao ali i da bi radovi na njegovom renoviranju trebalo da počnu do leta.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala