Podnet zahtev za registraciju rusko-kineske vakcine

© Sputnik / Vitaliй Timkiv / Uđi u bazu fotografijaVakcinacija protiv kovida
Vakcinacija protiv kovida - Sputnik Srbija, 1920, 09.03.2021
Pratite nas
U Rusiji je podnet zahtev za registraciju vakcine protiv virusa korona Ad5-nKov (Ad5-nCov) koju su napravile kineska kompanija „CanSinoBiologics“ i ruski „Petrovax“. Preparat trenutno prolazi treću fazu testiranja, saopštio je kineski ambasador u Rusiji Džang Hanhui. On je dodao da je testiranje dalo „vrlo pozitivne rezultate“.

Diplomata je nazvao vakcinu važnom merom prevencije i kontrole pandemije kovid 19, kao i ozbiljnim aspektom međunarodne saradnje.

Po njegovim rečima, od trenutka pojave novog virusa korona „Kina i Rusija su podržavale jedna drugu u bilateralnim i višestranim formatima, pokrenule opsežnu saradnju u sferama, kao što su prevencija i kontrola epidemije, dijagnostika i lečenje, testiranje, istraživanje i izrada vakcina i lekova“. Uz učešće i podršku Vlada i odgovarajućih resora dve države, već je počeo rad na nekoliko desetina projekata, rekao je ambasador.

U Pekingu su već obratili pažnju na ruske vakcine „Sputnjik Ve“ (Sputnik V), „EpiVakKorona“ i „KoviVak“, dodao je Džang Hanhui. Proizvođač „Sputnjik Ve“ i određene kineske kompanije razmatraju pitanje saradnje u izradi leka protiv virusa korona. Ministarstvo zdravlja Rusije je već odobrilo zahtev za registraciju kineskog preparata „Azifuding“ i početak treće faze njegovog kliničkog testiranja.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala