Milojević odveo Budućnost u plej-of Evrokupa!

© Foto : ABA / Mega / Ivica VeselinovDejan Milojević
Dejan Milojević - Sputnik Srbija, 1920, 09.03.2021
Pratite nas
Košarkaši Budućnosti plasirali su se u plej-of Evrokupa, pošto su u poslednjem kolu Top 16 faze pobedili Cedevita Olimpiju – 79:66.

Izabranicima Dejana Milojevića bila je potrebna pobeda od četiri ili više poena, pošto je ekipa iz Ljubljane slavila u prvom susretu 74:71, i to su i uspeli.

Viđena je velika drama, a heroj Podgoričana je bio Amadeo Dela Vale koji je na 50 sekundi do kraja presekao loptu i na suprotnoj polovini položio istu kroz obruč za +13 – 79:66.

Ukupno gledano Budućnost je u tom trenutku imala devet poena prednosti, te je Cedevita imala nemoguću misiju ispred sebe.

Pored Rupnika, koji je izgubio loptu na početku poslednjeg minuta, tragičar Cedevite je i Amerikanac Kendrik Peri koji je na 1:40 do kraja promašio oba slobodna bacanja pri rezultatu 75:66.

Peri je imao šansu da približi Ljubljančane na samo četiri poena od zacrtane mete, ali promašio je oba penala, a potom je i nepotrebno faulirao Nikolu Ivanovića.

Budućnost će u četvrtfinalu Evrokupa igrati protiv Monaka. Podsećamo, finalisti Evrokupa naredne sezone igraće Evroligu.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Edžim sa 20 poena, Ivanović je dodao 17, Dela Vale i Nikolić su postigli 11, a Rid 10 poena. Kod Cedevite Blažič je imao 18 poena, ali i 5/17 iz igre.

Od prvog do poslednjeg minuta košarkaši oba tima vodili su veliku borbu. Podgoričani su bili pod većim pritiskom jer su morali da nadoknade prednost, te su tek u četvrtoj četvrtini uspeli da se oslobode.

Jednu od važnijih trojki na meču postigao je Melvin Edžim na četiri minuta do kraja. Njegovim pogotkom Budućnost je došla do velikih +9, odnosno imala je pet poena više od potrebnog.

Potpuni tragičar Cedevite u završnici bio je Kendrik Peri koji je čak izveo čak šest slobodnih bacanja. Pogodio je svega tri, uz to je i Blažič mnogo mašio, te ekipa iz Ljubljane nikako nije mogla do boljeg rezultata.

Otkriveno zašto je Srbin bio sklonjen – slagali su i sada imaju veliki problem

„Evropska konekcija“ – šou kakav samo Balkanci mogu da prirede /video/

Zvanično: Filipovski više nije trener Partizana

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala