Maroko odobrio upotrebu „Sputnjika Ve“

© Sputnik / Vitaliй Timkiv / Uđi u bazu fotografijaPakovanja vakcine "Sputnjik Ve"
Pakovanja vakcine Sputnjik Ve - Sputnik Srbija, 1920, 09.03.2021
Pratite nas
Naučno-konsultativni odbor Maroka za virus korona složio se da odobri upotrebu ruske vakcine „Sputnjik Ve“ (Sputnik V)  i „Džonson i Džonson“, izjavio je član komiteta Said Afif.

On je dodao da su u zemlji već registrovani preparati „Sinofarm“ i „AstraZeneka“.

„Odbor se složio da odobrio korišćenje dve nove vakcine u Maroku - ruski 'Sputnjik Ve' i američki 'Džonson i Džonson'. Odbor je dao saglasnost za upotrebu tih vakcina na osnovu dva glavna uslova – efikasnosti i uslova skladištenja“, rekao je Afif.

Predstavnik odbora je objasnio da su obe vakcine dostupne i jednostavne za čuvanje, što je velika prednost. Prema njegovim rečima, odbor je odlučio da odobri oba preparata nakon odgovarajućeg zahteva marokanskog Ministarstva zdravlja. Dodao je da je Ministarstvo dobilo preporuku odbora i da je proučava.

Sa svoje strane, savetnik ministra zdravlja zemlje Rašid Hadari rekao je da će odluka o tom pitanju biti doneta u narednim danima.

Nešto ranije je ministarka informacija, medija i telekomunikacija Zimbabvea Monika Mutsvangva izjavila da je medicinski regulator Zimbabvea izdao dozvolu za hitnu upotrebu „Sputnjika Ve“ u zemlji.

Vakcina „Sputnjik Ve“ koju proizvodi Naučno-istraživački institut „Gamaleja“ u saradnji sa Ruskim fondom za direktne investicije dobila je 11. avgusta potvrdu o registraciji od Ministarstva zdravlja Rusije, postavši tako prva registrovana vakcina protiv virusa korona na svetu. Vakcina je odobrena u više od 40 zemalja.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala