Kremlj zabrinut najavama sajber napada iz Amerike: To je međunarodni sajber kriminal

© Flickr / Dennis SkleyKompjuter
Kompjuter - Sputnik Srbija, 1920, 09.03.2021
Pratite nas
Kremlj je krajnje zabrinut pisanjima medija da SAD, navodno, spremaju sajber napade na Rusiju, saopštio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
„To je zabrinjavajuća informacija. Američki ugledni list smatra da postoji mogućnost, štaviše, najavljuje mogućnost takvih sajber napada. To je ništa drugo, nego međunarodni sajber kriminal. Sama činjenica da list dopušta mogućnost da američka država bude umešana u ovaj sajber kriminal povod je za našu krajnju zabrinutost“, rekao je Peskov.

On je podsetio da Rusija nikad nije imala nikakve veze sa sajber kriminalom.

„U ovom kontekstu treba podsetiti da smo više puta saopštavali da, kao i pre, ruska strana, ruska država, nikad nije imala nikakve veze sa bilo kakvom pojavom sajber kriminala i sajber terorizma“, zaključio je Peskov.

O nameri SAD da u naredne tri nedelje pokrenu seriju hakerskih napada na ruske unutrašnje internet sisteme izvestio je „Njujork tajms“, pozivajući se na neimenovane izvore u američkoj administraciji.

Kako navodi list, napadi će biti odgovor na, kako tvrde, obaranje američkih servera u martu prošle godine za koje su optuženi ruski hakeri.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala