Grujić i Porto posle velike drame eliminisali Juventus iz Lige šampiona!

© AP Photo / Luca BrunoFudbaler Juventusa Kristijano Ronaldo
Fudbaler Juventusa Kristijano Ronaldo - Sputnik Srbija, 1920, 09.03.2021
Pratite nas
Fudbaleri Juventusa eliminisani su iz Lige šampiona, pošto su u osmini finala, zbog dva primljena gola na svom stadionu, ispali od Porta.

Viđena je velika drama na stadionu Juventusa, a na kraju je slavila ekipa srpskog fudbalera Marka Grujića.

Juventus je uspeo da pobedi posle produžetka 3:2, ali kako je u prvom meču izgubio 2:1, zbog dva gola kod kuće nisu uspeli da se plasiraju među osam najboljih ekipa Evrope.

Marko Grujić na teren je ušao u 90. minutu, igrao je završnicu regularnog dela, produžetak i ostavio je dobar utisak. Krajem meča imao je šansu da postigne gol, ali je oklevao i udarac mu je blokiran. 

Porto je napravio veliko iznenađenje eliminsavši Kristijana Ronalda i Juventus iz najelitnijeg fudbalskog klupskog takmičenja.

Očekivano od starta meča gledali smo zanimljiv duel. Morata je u trećem minutu zapretio, a golman Porta Marćesan sjajnom intervencijom sprečio je vođstvo „stare dame“.

Samo četiri minuta kasnije Mehdi Taremi pogodio je prečku, te je ovo bio alarm za domaće fudbalere. Nisu ga tako i shvatili pošto su gosti iz Portugala u 19. minutu preko Oliveire stigli do vođstva.

Demirel je skrivio jedaneasterac, Kujpers je pokazao na belu tačku, a Oliveira hladnokrvno realizovao penal.

Juventus je do kraja poluvremena zapretio preko Morate, ali bio je prilično bezopasan i situacija za šampiona Italije uopšte nije bila dobra.

Ipak, sve se promenilo početkom drugog poluvremena. U 49. minutu Ronaldo je odložio loptu za Kijezu, koji je plasiranim udarcem poravnao rezultat.

Ekipa Andrea Pirla konačno je dobila elan, dodatnu energiju, a pet minuta kasnije pomogao im je i Mehdi Taremi. Fudbaler Porta dobio je drugi žuti karton, te je Porto do kraja igrao sa igračem manje.

Juventus je sa igračem više počeo žešće da napada i to mu se isplatilo. Igrao se 64. minut kada je Kvadrado pronašao Kijezu. Italijan je dobro zahvatio loptu i glavom je pogodio za 2:1.

Iako su imali igrača manje, fudbaleri Porta dobro su se držali i do kraja regularnih 90 minuta imali su šanse preko Sara i Marege.

Juventus nije bio toliko opasan, u 91. je preko Morate postigao gol, ali je Španac bio u očiglednom ofsajdu. Nije se menjao rezultat, te se ušlo u produžetak.

U 90. minutu šansu je dobio Marko Grujić, pa smo srpskog fudbalera gledali u dodatnih 30 minuta.

Nastavak meča priredio nam je još više uzbuđenja. Igrači Porta kao da su dobili dodatan elan jer su izdržali nalet Juventusa i u produžetku uopšte nije bio utisak da domaći tim ima igrača više.

Korak bliže četvrtfinalu došli su u 115. minutu kada je Serđo Oliveira iz slobodnog udarca savladao Ščesnog. Pogrešio je živi zid, pogrešio je golman Juvea i Porto je izjednačio, 2:2.

Očekivano uzbuđenjima tu nije bio kraj. Samo dva minuta kasnije „stara dame“ preko Adrijana Rabioa dolazi do nove prednosti. Francuz je dobro skočio i glavom je savladao Marćesana.

Do kraja meča Juventus je napadao, pokušavao, ali odbrana Porta se nije dala. Izdržali su muški ovaj duel i zasluženo su se plasirali u četvrtfinale Lige šampiona.

Elitno fudbalsko klupsko takmičenje nastavlja se u sredu utakmicama između Liverpula i Lajpciga, odnosno Pari Sen Žermena i Barselone.

► Čudo iz Norveške odvelo Dortmund u četvrtfinale Lige šampiona /video/

Ovako nije ni Maradona, Rus srušio šampiona u završnici za infarkt /video/

Da li su Madriđani „bacili“ 60 miliona evra zbog Srbina?

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala