Evropska agencija za lekove: Teško je reći kada će ruska vakcina biti odobrena

© Foto : IRNA / Ali KarimiVakcina Sputnjik Ve
Vakcina Sputnjik Ve - Sputnik Srbija, 1920, 09.03.2021
Pratite nas
Proces komunikacije sa ruskom stranom oko registracije vakcine protiv virusa korona „Sputnjik Ve“ (Sputnik V) u Evropi odvija se sa poteškoćama, saopštila je predsednica upravnog saveta Evropske agencije za lekove Krista Virtumer Hohe.

Po njenim rečima, pre nekoliko dana počela je ekspertiza prvih podataka o vakcini „Sputnjik Ve“ (Sputnik V) koje je podnosilac zahteva poslao Evropskoj agenciji. vakcina mora da ispuni sve kriterijume koje Evropa ima za druge vakcine, dodala je ona.

„Svi standardi kvaliteta, bezbednosti i efikasnosti treba da budu realizovani. Ni više ni manje. I za rusku vakcinu važe ova pravila“, naglasila je Virtumer Hohe.

„Pružanje podataka i komunikacija su otežani. U principu, proizvođaču iz treće države je potrebno da podnosilac zahteva bude iz EU. Rusija ga ima. To je firma iz Estonije. Komuniciramo sa njom. Komunikacija nije baš laka“, rekla je predstavnica evropskog regulatora na konferenciji za štampu u Beču.

„Ako me pitate kada možemo računati da će biti obavljena registracija, to vam ne mogu reći. Zavisi od toga koliko brzo ćemo dobiti dokumenta“, objasnila je ona.

Podsetimo, početkom meseca Evropska agencija za lekove (EMA) započela je proceduru za ekspertizu ruske vakcine „Sputnjik Ve“ (Sputnik V) radi njene naknadne registracije.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala