Đoković se prisetio „odrastanja u ratom razorenoj zemlji“

Pratite nas
Novak Đoković je u intervjuu povodom obaranja rekorda po broju nedelja provedenih na vrhu ATP rang liste govorio i o temi odrastanja u Srbiji tokom doba ratova.

Đoković se u razgovoru sa novinarom indijskog „NDTV“ prisetio odrastanja u Beogradu i perioda kroz koji je njegova zemlja tada prolazila.

Podsetimo, srpski teniser je 8. marta započeo 311. nedelju na vrhu ATP rang liste i time prestigao Rodžera Federera.

„Mislim da svi prolazimo kroz različite periode u našim životima. Moj put nije bio lak i ne želim da se žalim, ali me je to učinilo jačim. Imali smo dva različita rata tokom 1990-ih, imali smo sankcije, zabrane... Odrastanje u ratom razorenoj zemlji je bilo izazov za sve, a najviše za moje roditelje, koji su morali da preuzmu odgovornost. Njima sigurno nije bilo lako kada sam ih pitao da me podrže u sportu koji je veoma skup. Tenis tada nije imao gotovo nikakvu istoriju i tradiciju u našoj zemlji... Definitivno me je to učinilo još gladnijim u želji da predstavljam svoju zemlju, kako bih svetu poslao poruku mira, ljubavi, strasti i radosti“, rekao je Đoković.

Novak je upitan da se priseti kada je prvi put pomislio da bi mogao da potencijalno dođe do najvišeg nivoa.

„Mislim da mi je prvi 'aha' momenat, kada sam shvatio da mogu da se takmičim za najveće uspehe, bila moja prva Grend slem titula na Australijan openu (2008. godine, kada je imao 21 godinu)“.

Gost sportske redakcije Sputnjika bio je Novakov otac Srđan. Ako ste propustili emisiju, toplo Vam preporučujemo da je pogledate:

Srpski teniser nije mogao da izabere između Federera i Nadala.

„Njih dvojica su ti koji su me naterali da budem bolji igrač. Obojica imaju posebno mesto u mojoj karijeri. Teško je izabrati jednog od dvojice, jer sam oduvek morao da se borim protiv obojice zbog toga što su bili toliko dominantni i konstantni“.

Novak Đoković tokom boravka u Beogradu - Sputnik Srbija, 1920, 08.03.2021
„Do tog trenutka sam osećao podršku iz Srbije, ali nisam razumeo koliko im je to važno“

Prokomentarisao je i 311. nedelju.

„Ovaj uspeh je nešto o čemu sam sanjao kada sam kao dete krenuo da se bavim tenisom. To je priznanje za moju ljubav i posvećenost ovom sportu. Nadam se da ću nastaviti da igram na ovom nivou jer žeđ za takmičenjem u svetu profesionalnog tenisa nije ugašena“, rekao je Novak na ovu temu i dodao:

„Verovatno još nisam potpuno svestan šta ovo predstavlja, zato što sam ja i dalje malo dete koje je uzbuđeno što sada pred sobom ima novi izazov i novi turnir. Ta vrsta motivacije i dalje postoji, što je sjajno osetiti“.

Srđan Đoković za Sputnjik: Kao da je Bog poslao Novaka da pokaže svetu da Srbi nisu genocidan narod

Đoković: Jecao sam i plakao...

Skandiraju joj Hrvati, briljira u poslu: Ko je „slatka, mala Marijana“?

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala