Čudo iz Norveške odvelo Dortmund u četvrtfinale Lige šampiona /video/

© AFP 2023 / WOLFGANG RATTAYErling Holand
Erling Holand - Sputnik Srbija, 1920, 09.03.2021
Pratite nas
Fudbaleri Borusije iz Dortmunda odigrali su nerešeno protiv Sevilje 2:2, ali su se zbog pobede (3:2) u prvom meču osmine finala Lige šampiona plasirali među osam najboljih ekipa Evrope.

Revanš utakmicu obeležio je ko drugi nego supertalentovani Erling Holand. Mladi napadač Borusije iz Dortmunda postigao je oba gola u dvomeču stigavši do cifre od čak 20 pogodaka na samo 14 mečeva.

Holand, sa samo 20 godina, već ima više golova od legendarnih fudbalera poput Frančeska Totija, Filipa Inzagija, Ronaldinja, Zidana, Tevesa...

Domaći fudbaleri u dvomeč su ušli sa golom prednosti, pošto su u prvom meču na stadionu „Ramon Sančes Pishuan“ slavili sa 3:2.

Na početku meča nije bilo mnogo prilika, ekipe su bile oprezne, a Dortmund je u 35. minutu iz prve prave šanse došao do gola. Rojs je dodao loptu do Holanda koji ju je samo prosledio u mrežu.

Do kraja poluvremena nije bilo golova, te je Borusija bila jednom nogom u četvrtfinalu Lige šampiona.

Na startu drugog perioda igre bilo je veoma zanimljivo. Džunejt Čakir u 48. minutu poništio je gol Erlingu Holandu. Samo dva minuta kasnije, posle konsultacija sa ljudima iz VAR sobe, Dortmund je dobio šansu da sa bele tačke duplira prednost.

Holand je uzeo loptu i promašio je penal. Ipak, tu ludilu nije bilo kraja. Arbitar iz Turske ponovio je izvođenje jedaneasterca, pa je mladi Norveški napadač drugu šansu iskoristio.

Sevilja nije klonula duhom, Papu Gomes zapretio je u 64. minutu, tri minuta kasnije i Oskar, a u 69. videli smo novi penal. Čakir je ovoga puta sankcionisao potez Džana, te je En Nesiri uzeo loptu i smanjio na 2:1.

Do kraja meča Sevilja je uspela da postigne još jedan gol, ponovo je En Nesiri bio strelac, ali ovaj detalj desio se u 96. minutu, te vremena za treći gol, koji bi Andalužanima doneo produžetak, nije bilo.

Sevilja je na kraju izbegla poraz, ali je za ovu sezonu završila učešće u Ligi šampiona.

Elitno fudbalsko klupsko takmičenje nastavlja se u sredu utakmicama između Liverpula i Lajpciga, odnosno Pari Sen Žermena i Barselone.

Ovako nije ni Maradona, Rus srušio šampiona u završnici za infarkt /video/

Mijatović za Sputnjik: Piksi je lider, ali ne očekujte odmah „evropski Brazil“

Svakoj seriji dođe kraj – Sitijevoj je na put stao „đavo“

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala