Ukrajinska delegacija pokušala da udalji Krimljane sa sednice OEBS-a

© Foto : OSCE / Curtis BuddenOEBS
OEBS - Sputnik Srbija, 1920, 08.03.2021
Pratite nas
Predstavnici Kijeva vršili su pritisak na Krimljane za vreme internet konferencije OEBS-a o slobodi medija i rodnoj ravnopravnosti, izjavila je šefica ukrajinske zajednice Krima Anastasija Gridčina.

„Posle mog govora, predstavnik ukrajinske delegacije je, pozivajući se na činjenicu da moja koleginica i glavna urednica lista ‘Krimska gazeta’ Marija Volkonska i ja predstavljamo okupiranu teritoriju, zahtevao da nas udalje iz virtuelnog prostora na platformi OEBS-a“, rekla je Gridčina za Sputnjik. 

Prema njenim rečima, Krimljane su kritikovali i osuđivali i predstavnici Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije, Kanade i niza zemalja EU.

Gridčina je naglasila da je njen govor bio posvećen novinarstvu na Krimu.

„Takođe sam govorila o pretnjama koje dobijam preko interneta od različitih korisnika sa teritorije Ukrajine kao urednika prve novinske agencije na ukrajinskom jeziku na Krimu ‘Krim danas’“, objasnila je ona.

Ona je dodala da je novinska agencija „Krim danas“ spremna da zapadnim medijima, koji dobijaju iskrivljene informacije o životu na poluostrvu, predstavi tačnu sliku situacije u regionu.

Onlajn konferencija OEBS-a održava se 8. i 9. marta.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala