Sistem prenapregnut! Pacijenti se šalju van Beograda /video/

© Sputnik / Dejan SimićDr Goran Stevanović
Dr Goran Stevanović - Sputnik Srbija, 1920, 08.03.2021
Pratite nas
Direktor Klinike za infektivne i tropske bolesti Goran Stevanović izjavio da je sistem prenapregnut jer moraju da se leče i ne-kovid pacijenti.

On je nakon sastanka ministra zdravlja s direktorima kovid i ne-kovid bolnica izjavio da je broj prijema i dalje veliki, veći od broja otpusta i da su angažovani dopunski kapaciteti u KBC „Dragiša Mišović“, KBC „Zemun“ i VMC „Karaburma“. Batajnica je pri kraju kapaciteta.

Zbog toga je dogovor da se jača, kako kaže, maksimalno kovid bolnica u Kruševcu i njeni kapaciteti i već danas ili sutra pacijenti iz Beograda moraće da se šalju u Kruševac.

Dr Stevanović je istakao da je veliki problem to što i dalje postoji veliki određen broj ljudi koji negiraju postojanje virusa, kao i da imaju negativan stav prema vakcinaciji, ali ističe da nam je to jedini put ka vraćanju normalnom životu.

Apelovao je na sve građane da se maksimalno suzdržavaju od kontakata koje ne moraju da ostvare. Sve mere imamo već, samo treba da ih se strogo pridržavamo, kazao je on odgovarajući na pitanje šta će sutra na sednici Kriznog štaba tražiti medecinski deo tog tela, prenosi B 92.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala