„Otac“ Srdana Golubovića uskoro u američkim bioskopima

© Foto : Maja MedićGoran Bogdan u filmu „Otac“ Srdana Golubovića
Goran Bogdan u filmu „Otac“  Srdana Golubovića - Sputnik Srbija, 1920, 08.03.2021
Pratite nas
Nagrađivani domaći film „Otac“ reditelja Srdana Golubovića naći će se uskoro i u američkim bioskopima nakon što je „Mač fektori“ iz Kelna prodala prava za distribuciju i za teritoriju SAD.

U toku narednih deset godina američki bioskopi, kao i virtualne „dvorane“ imaće pravo na prikazivanje filma, uz mogućnost distribucije u najmanje pet tamošnjih gradova.

Osim što je film dostupan i za američku publiku, ostvarenje koje je publika prošlogodišnjeg 70. Berlinala proglasila za najbolji film, prikazivaće se uskoro i u Francuskoj i Nemačkoj, koje su učestvovale u koprodukciji.

Turska, Švajcarska, Južna Koreja, Litvanija, Irska, Velika Britanija, Grčka, Kipar, Tunis, Ujedinjeni Arapski Emirati, Alžir, Egipat, Iran, Irak, Jordan, Kuvajt, Liban, Irak, Sudan, Maroko su zemlje u kojima je do sada prodato pravo za prikazivanje filma.

Nakon svetske premijere u Berlinu, filmom „Otac“ otvoren je prošlogodišnji FEST, a drama sa Goranom Bogdanom u glavnoj ulozi odmah je napunila bioskopske sale.

Odmah potom zbog proglašenja pandemije korona virusa prikazivanje filma se sa velikog platna preselilo na onlajn „platno“, u bioskopu MOJ OFF.

„Otac“ je film o čoveku kome su zbog siromaštva oduzeli decu, gubitniku, odbačenom i poniženom čoveku, koji hodajući od svog sela na jugu Srbije do prestonice, sa kraja na kraj zemlje, iz protesta, dostojanstva, želje da dokaže i sebi i drugima, iz očaja postaje heroj.

Pored Gorana Bogdana igraju i Boris Isaković, Nada Šargin, Milica Janevski, Vahid Džanković, Jova Maksić, Nikola Rakočević, Milan Marić i Ljubomir Bandović. U ulozi dece su Ajla Šantić i Muharem Hamzić.

Scenario za film potpisuju Srdan Golubović i Ognjen Sviličić, a film je snimljen u koprodukciji 6 zemalja: Srbije, Francuske, Nemačke, Slovenije, Hrvatske i BIH, prenosi Tanjug.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala