Moratorijum na kredite za uzgoj lama i kamila u Crnoj Gori

CC0 / Pixabay / Lame
Lame - Sputnik Srbija, 1920, 08.03.2021
Pratite nas
Centralna banka Crne Gore objavila je spisak 111 ugroženih delatnosti koje imaju pravo na moratorijum, odobravanje i restrukturiranje kredita do kraja avgusta. Na spisku se nalazi uzgoj krava, drugih goveda i bivola, konja, svinja, živine, ovaca i koza, ali i — kamila i lama.

Spisak je objavljen na sajtu Centralne banke, a na njemu su nabrojani i uzgajivači žita, pirinča, lubenica, šećerne trske, duvana, grožđa, jabučastog i koštunjavog voća, gajenja ostalog drvenastog, žbunastog i jezgrastog voća, uljanih plodova, biljaka za pripremanje napitaka, začinskog, aromatičnog i lekovitog bilja.

Centralna banka Crne Gore je prošle nedelje usvojila novi paket mera pomoći građanima i privredi kojim je proširila spisak delatnosti koje će imati pravo na moratorijum, odobravanje i restrukturiranje kredita, na koji su dodali sve delatnosti iz poslednjeg seta mera podrške Vlade, kao i određen broj dodatnih, koje je identifikovala CBCG zajedno sa poslovnim bankama.

Moratorijum se može iskoristiti ako korisnik na kraju decembra 2019. godine nije imao kašnjenje u otplati kredita duže od 90 dana, navode „Vijesti“.

Na spisku se nalaze i uslužne delatnosti gajenje useva i zasada, pomoćne delatnosti za uzgoj životinja, aktivnosti posle žetve i dorada semena.

Pravo na moratorijum imaju delatnosti — lov, traperstvo i odgovarajuće uslužne delatnosti, gajenje šuma i ostale šumarske delatnosti, seča drveća, sakupljanje šumskih plodova, osim drveta, uslužne delatnosti u vezi sa šumarstvom, morski ribolov, slatkovodni ribolov, morska i slatkovodna akva-kultura.

Na spisku je i železnički prevoz putnika, međumesni, gradski i prigradski kopneni prevoz putnika, taksi prevoz, ostali prevoz putnika u kopnenom saobraćaju, pomorski i priobalni prevoz putnika, uslužne delatnosti u vazdušnom saobraćaju, hoteli i sličan smeštaj, odmarališta i slični objekti za kraći boravak...

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala