„Grčka nakaza“ ukrala šou „uspavanom“ Jokiću /video/

© AP Photo / Brynn AndersonJanis Adetokumbo i Nikola Jokić na Ol-star meču 2021.
Janis Adetokumbo i Nikola Jokić na Ol-star meču 2021. - Sputnik Srbija, 1920, 08.03.2021
Pratite nas
Srpski košarkaš Nikola Jokić imao je neprimetno veče tokom svoje treće Ol-star utakmice, u kojoj je Tim Lebron Džejms savladao Tim Kevin Durent rezultatom 170:150. Najbolji pojedinac utakmice bila je grčka zvezda Janis Adetokumbo.

Jokićeva ekipa jeste pobedila, ali je mladi centar Denver Nagetsa imao skroman učinak od šest poena, sedam skokova i pet asistencija.

On je, pre svega, bio u senci svojih saigrača, pre svega MVP-a Janisa Adetokumba. „Grčka nakaza“ je meč završila sa 35 postignutih poena bez izjednog promašaja, odnosno 16/16 iz igre.

Stef Kari je bio izuzetan sa 28 poena i nekoliko trojki koje je pogodio sa pola terena, dok je njega uspeo da nadmaši Demijan Lilard koji je ubacio 32 i sa Karijem se pobrinuo da i ovogodišnji Ol-star meč bude smatran šou-programom.

Što se evropskih igrača tiče, pored Jokića se ni ostali nisu preterano isticali, pa je Luka Dončić završio meč sa osam poena i osam asistencija.

Košarkaši Luka Dončić i Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 07.03.2021
Jokić ekskluzivno za Sputnjik: Rakić je zver, lako bih se navikao na Dončića

Na drugoj strani istakli su se Bredli Bil sa 26 poena, Kajri Irving sa 24 poena i 12 asistencija, Džejms Harden i Džejson Tejtum sa po 21 poenom...

Tim Lebrona Džejmsa je zasluženo došao do pobede sa 31 pogođenom trojkom, a, usput, nije izgubio nijednu četvrtinu.

Jokić je meč počeo odlično i najavio potencijalno još jednu izuzetnu partiju, ali nije daleko dobacio posle četiri poena i pet skokova u prvih nekoliko minuta.

Prednost Lebronovog tima bila je 100:80 na poluvremenu i tu se mogao naslutiti konačan ishod meča, pogotovo zato što Adetokumbo, Lilard i Kari nisu planirali da stanu.

Pred početak same Ol-star utakmice moglo se naslutiti šta će se dešavati, pošto je takmičenje u brzom šutiranju trojki drugi put u životu osvojio Stef Kari.

Bek Golden Stejt Voriorsa je skinuo krunu sa glave Badija Hilda i prvi put od 2015. osvojio ovo takmičenje.

Prva runda bila je izuzetno zanimljiva. Tejtum i Braun su postigli po 25 poena, ali ih je zasenio Konli koji je upisao 28.

Zatim se pojavio Kari koji ih je sve nadmašio sa 31, pa je samo Braun ostao bez finala.

Tejtum je podbacio u poslednjem izvođenju sa 17, Konli je bio ponovo sjajan sa 27, ali je Kari odneo titulu pošto je ubacio 28 – i to tek nakon poslednjeg šuta.

Na poluvremenu utakmice u Atlanti održano je takmičenje u atraktivnom zakucavanju, a trofej u njemu je odneo mladi bek Portland Trejlblejzersa, Enferni Sajmons.

On se takmičio sa Kasijusom Stenlijem iz Indijana Pejsersa i Obijem Topinom iz Njujork Niksa.

Stenli je prvi izveo svoj potez i zaradio 44 poena, da bi odmah potom Topin dobio izuzetnih 48 bodova od maksimalnih 50. Sajmons je zaradio 46, pa su on i ruki iz Njujorka otišli u finale.

Zakucavanja su, nažalost, bila na nivou koji se očekivao, pa publika nije bila preterano oduševljena.

Sajmons je u finalu odneo pobedu nakon što Topin nije uspeo iz prve da proturi loptu kroz obruč.

„On je trebalo da bude projekat Partizana, ali su se pojavili trgovci robljem“

Odbačena Jokićeva zamena piše istoriju i ne planira da stane

Vujošević za Sputnjik: Cena pričanja istine u Srbiji je da posle toga radiš u Rumuniji

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala