Đoković: Jecao sam i plakao...

© AFP 2023 / BERTRAND GUAYNovak Đoković tokom meča sa Jirgenom Melcerom na Rolan Garosu 2010. godine
Novak Đoković tokom meča sa Jirgenom Melcerom na Rolan Garosu 2010. godine - Sputnik Srbija, 1920, 08.03.2021
Pratite nas
Novak Đoković je otkrio kako se osećao posle jednog od najbolnijih poraza u svojoj karijeri, kada je 2010. godine ispao sa Rolan Garosa.

Đokovića je tada sa Otvorenog prvenstva Francuske eliminisao Austrijanac Jirgen Melcer i četvrtfinalu.

Taj poraz i dan-danas jedini je koji je srpski teniser pretrpeo nakon što je na nekom Grend slemu vodio sa 2-0 u setovima, a zbog njega je jedan o najboljih tenisera svih vremena razmišljao da napusti tenis.

„Tokom svoje karijere sam bio suočen sa mnogo ogromnih izazova, a desilo se i da sam hteo da napustim tenis. Te 2010. sam izgubio meč u četvrtfinalu Rolan Garosa i osećao sam se kao da mi se ceo svet raspada. Osećao sam kao da su mi svi snovi srušeni i da nisam bio dovoljno dobar kako bih ostvario ono što sam želeo“, rekao je Đoković u podkastu persijskog gurua Šervina Džafarijeha.

Gost sportske redakcije Sputnjika bio je Novakov otac Srđan. Ako ste propustili emisiju, toplo Vam preporučujemo da je pogledate:

U tom trenutku Novak je imao samo jedan osvojen Grend slem, a na drugi je čekao već više od dve godine.

Jecao sam i plakao u sobi svog trenera. Osećao sam se jako loše. Mučio sam se i mnogo sam patio, jer sam se osećao kao da sam udario u zid i da ne mogu da ga prođem“, objasnio je sada osamnaestostruki Grend slem šampion.

Portret Novaka Đokovića sačinjen od teniskih loptica (umetnik Andrej Josifovski) - Sputnik Srbija, 1920, 08.03.2021
U Đokovićevu čast osvanuo mozaik od 2.177 teniskih loptica /foto, video/

Novaku je tada pomogao njegov trener Marjan Vajda, kojeg već uveliko smatra ne samo svojim savetodavcem i prijateljem, već i članom porodice.

„Narativ u sportu je takav da trener mora da bude neko ko vas motiviše i ko vam pokazuje da morate da budete jaki kada se osećato slabašno. Za mene najbolji treneri su oni koji su tu za vas kao prijatelji i kao ljudi, oni koji vam služe i kao rame za plakanje, koji vas razumeju i koji su tu da im otvorite dušu kada je to ono što vam je potrebno“, jasan je Đoković.

Srđan Đoković za Sputnjik: Kao da je Bog poslao Novaka da pokaže svetu da Srbi nisu genocidan narod

Novak srušio Federera i postavio rekord koji će teško iko ikada srušiti!

Potvrđeno – Beograd će ponovo uživo gledati Đokovića!

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala