Ankara upozorila Vašington na posledice pritiska na Tursku zbog S-400

© Sputnik / Dmitry Vinogradov / Uđi u bazu fotografijaZenitno-raketnый kompleks S-400 vo vremя zastupleniя na boevoe dežurstvo na rossiйskoй aviabaze Hmeйmim dlя obespečeniя bezopasnosti poletov rossiйskoй aviagruppы v Sirii
Zenitno-raketnый kompleks S-400 vo vremя zastupleniя na boevoe dežurstvo na rossiйskoй aviabaze Hmeйmim dlя obespečeniя bezopasnosti poletov rossiйskoй aviagruppы v Sirii - Sputnik Srbija, 1920, 08.03.2021
Pratite nas
Pokušaj SAD da izvrši pritisak na Tursku zbog kupovine S-400 može imati suprotan efekat, izjavo je predstavnik turskog lidera Ibrahim Kalin.
„Kada nam druga strana dolazi sa maksimalističkim stavom i iznosi zahteve u duhu: ili će biti po našem ili nikako, takav pristup nas vodi u druge pravce“, rekao je Kalin u intervjuu „Blumbergu“.

On je objasnio da je između Moskve i Ankare bilo nesuglasica, ali „smo ih uspeli eliminisati uz pomoć konstruktivnog dijaloga“.

„Zašto sa SAD ne možemo uraditi isto?“, zapisao se predstavnik turskog lidera.

Kalin je objasnio da Turska može koristiti S-400 tako da ne narušava sistem odbrane NATO-a.

„Ova pitanja se mogu rešiti uz pomoć konstruktivnog dijaloga u otvorenom i poštenom ključu, ali američki političari treba da znaju koliko smo ozbiljni po ovom pitanju. Odluka da se kupi S-400 nije doneta za jednu noć“, ukazao je on.

Ranije je šef uprave za vojnu industriju Turske Ismail Demir potvrdio da Ankara nastavlja da razmatra mogućnost kupovine drugog puka raketnog sistema S-400 od Rusije.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala