Samo u Rusiji: Moskovski pingvini na „pena-partiju“ /video/

CC0 / Pexels / Carski pingvini na Antarktiku
Carski pingvini na Antarktiku - Sputnik Srbija, 1920, 07.03.2021
Pratite nas
Pingvinima moskovskog zoološkog vrta priređena je zabava sa mehurićima pene, saopštila je pres-služba zoo-vrta.

Kako je objašnjeno, s obzirom na to da žive u zoološkom vrtu, pingvini ne moraju da love, kriju se ili beže od drugih životinja, niti da budu oprezni i lukavi da bi preživeli. Ali, svejedno ume da im bude dosadno.

„U zoološkom vrtu nema mnogo toga što čini život većine životinja u prirodi, čemu su se vrste tokom vekova evolucije prilagodile. Životinjama je dosadno ako nemaju mogućnosti da pokažu svoje jedinstvene sposobnosti, zbog čega osećaju nelagodnost“, navedeno je u saopštenju.

Pres-služba je navela da je jedan od glavnih zadataka čuvara i zoologa da obogaćuju stanište životinja, u šta spadaju igre, dodatna komunikacija, kao i novi mirisi.

„Mehurići sapunice su jedan od mnogobrojnih načina obogaćivanja životne sredine naših stanovnika. Papuanski pingini su ih neko vreme posmatrali, a zatim su počeli da jure i love kljunovima“, saopštila je pres-služba zoološkog vrta.

Istovremeno, precizirano je da mehurići sapunice ne predstavljaju opasnost za pingvine, ali da zato služe kao sjajna zabava za njih.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala