Odbačena Jokićeva zamena piše istoriju i ne planira da stane

© AP Photo / Chris O'MearaMejson Plamli, levo, u duelu sa Jutom Vatanabeom
Mejson Plamli, levo, u duelu sa Jutom Vatanabeom - Sputnik Srbija, 1920, 07.03.2021
Pratite nas
Američki košarkaš Mejson Plamli godinama je bio samo zamena za Nikolu Jokića u Denver Nagetsima, ali ove sezone pruža fenomenalne partije u novoj ekipi.

Plamli je karijeru počeo u Bruklinu, odakle se preselio u Portland, da bi zatim tri i po godine proveo u Denveru.

On je u ekipu iz Kolorada došao u zamenu za Jusufa Nurkića, kako bi bio zamena Jokiću, odnosno kako bi pokrivao minute tokom kojih srpski centar nije u igri.

Tokom prošle sezone tridesetogodišnji centar je igrao 17 minuta u proseku i za to vreme beležio 7,2 poena, uz 61,5 odsto šuta iz igre, 5,2 skoka, 2,5 asistencija, 0,6 blokada i 0,5 ukradenih lopti po meču.

Minulog leta Plamliju je istekao ugovor i Denver je mogao, ali nije želeo da produži saradnju sa njim, što su iskoristili Detroit Pistonsi.

Plamli je sa njima potpisao trogodišnji ugovor vredan oko 24 miliona dolara i, baš kao i još jedan bivši igrač Nagetsa Džeremi Grent, odlučio da preuzme veću ulogu u novom timu.

I to mu se isplatilo – i to višestruko.

Momak iz Fort Vejna tokom tekuće sezone ima za sebe rekordne brojke u gotovo svakoj statističkoj kategoriji.

On za 28 minuta na parketu beleži 10,4 poena (60,8 odsto ššuta iz igre), devet skokova, 3,8 asistencija, 0,8 blokada i 0,8 ukradenih lopti.

U neočekivanoj pobedi Detroita nad Torontom, Plamli je učestvovao sa tripl-dablom od 14 poena, 11 skokova i deset asistencija.

Plamliju ovo nije prvi tripl-dabl ove sezone, pošto je sredinom februara ispisao istoriju, kada je zabeležio prvi u karijeri, postao najstariji igrač još od Patrika Juinga 1996. godine koji je došao do ovakvog učinka.

Pik prve runde iz 2013. godine će tek za dve i po sezone postati slobodan agent, a s obzirom će tada imati 33 godine, pitanje je koliko će dobre partije tada moći da naplati.

Da je ovoliko dobro igrao dok je bio u Denveru sigurno je da bi zarađivao dosta više od oko osam miliona dolara po sezoni...

Utakmicu protiv Toronta nije obeležio samo Plamli, već je to uradio i njegov saigrač Denis Smit junior, nekada peti pik sa drafta.

Američki košarkaš Ti Džej Mekonel  - Sputnik Srbija, 1920, 04.03.2021
Bogdanović i Bjelica solidni, a cela Amerika priča o jednom čoveku /video/

I doskorašnji plejmejker Njujork Niksa je imao tripl-dabl, pošto je zabeležio deset poena, 12 skokova i 11 asistencija.

Plamli i Smit su postali tek 13. slučaj u istoriji NBA lige da su saigrači imali po tripl-dabl na istom meču.

Pre njih su to uspeli da urade: Bob Kauzi i Tomi Hejnson, Oskar Robertson i Arlen Bokhorn, Doni Bučer i Rej Skot, Art Heris i Leni Vilkins, Karim Abdul Džabar i Medžik Džonson, Leri Bird i Robert Periš, Majkl Džordan i Skoti Pipen, Vins Karter i Džejson Kid, Lonzo Bol i Lebron Džejms, Dža MOrent i Jonas Valančunas i Džimi Batler i Bem Adebajo (dva puta).

„Volim što sam ovde sa Mejsonom. On mi je komšija, tako da imamo veoma dobar odnos“, rekao je Smit posle meča.

​► Mlada zvezda srpske košarke za Sputnjik: Izlazimo na zagrevanje i zove me – Jokić!

(Ne)moguća misija Partizana

Kako je arogantna zvezda ostavila Bogdanovog trenera bez posla

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala