Neviđeni rezultati ruskih haubica: U 96 odsto slučajeva pogode metu

© Sputnik / Denis Gukov / Uđi u bazu fotografijaPaljba iz haubica na taktičkim vežbama Istočnog vojnog okruga
Paljba iz haubica na taktičkim vežbama Istočnog vojnog okruga - Sputnik Srbija, 1920, 07.03.2021
Pratite nas
Tačnost gađanja ruskih haubica upotrebom navođenih granata u kombinaciji sa novim sistemima za upravljanje dostigla je nivo bez presedana od 96 odsto, saopštila je pres-služba državne korporacije „Rosteh“.

Takvi pokazatelji cevne artiljerije postignuti su prvi put u svetu.

„Kombinacija navođenih projektila 'Krasnopolj' i 'Granj' proizvodnje holdinga 'Visokoprecizni kompleksi' i 'Kitolov 2' sa novim automatizovanim sistemima za upravljanje paljbom danas pruža ruskoj cevnoj artiljeriji do 96 odsto verovatnoće pogađanja protivničkih objekata“, saopštila je pres-služba.

„Rosteh“ je dodao da je navedena municija u stanju da pogodi mete u pokretu. Korporacija je istakla da su „navedeni pokazatelji tačnosti pogađanja potvrđeni tokom pucnjave“.

Među stranim haubicama je trenutno proglašena maksimalna preciznost kod američkih artiljerijskih sistema koji koriste navođeni projektil M982 „Ekskalibur“ kalibra 155 milimetara. Za ovu municiju, preciznost u praksi iznosi 92 odsto.

„Ekskalibur“ koristi inercijalni sistem navođenja sa satelitskom korekcijom i, za razliku od ruskih projektila, nema bojevu glavu za samostalno navođenje, pa može da gađa samo nepokretne ciljeve.

Ranije je Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo da je ruska vojska je koristila granate „Krasnopolj“ za uništavanje terorističkih objekata u Siriji.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala