Vujošević za Sputnjik: Cena pričanja istine u Srbiji je da posle toga radiš u Rumuniji

© Sputnik / Aleksandr Vilьf / Uđi u bazu fotografijaDuško Vujošević
Duško Vujošević - Sputnik Srbija, 1920, 06.03.2021
Pratite nas
Duško Vujošević, trofejni košarkaški stručnjak, bio je gost Sputnjikove emisije Miljanov korner. Proslavljeni trener Partizana govori o brojnim temama kao što su cena pričanja istine u Srbiji, stanje domaće košarke, loši rezultati Partizana...

Vujošević je sa Partizanom, od 1978. do 2014. godine, osvojio 12 titula prvaka države, kao i pet Kupova, pet ABA liga i jedan Kup Radivoja Koraća.

Nakon poslednje epizode u crno-belom taboru, 2016. godine je preuzeo Limož, jedno vreme vodio i reprezentaciju Bosne i Hercegovine, da bi preuzeo vodeću ulogu u rumunskom Klužu 2019. godine.

U razgovoru sa našim Miljanom Milićevićem je kratko prokomentarisao svoj odlazak, boravak u klubu u kojem je sada, trenutno stanje Partizana i mnogo toga drugog.

„Cena pričanja istine u Srbiji je da posle toga radiš u Rumuniji, gde, objektivno po mom nekom rejtingu, meni nije mesto. Međutim, to je klub koji ima velike mogućnosti. Nije mi na pamet padalo kada su me zvali prvi put, ali sam sa druge strane znao da u veće klubove ne mogu da idem, jer neće niko da uzme trenera na dijalizi“, počeo je Vujošević.

Partizan je od tima koji je prošle godine bio među najboljima u ABA ligi i Evrokupu prošle sezone, došao do situacije da je već ostao bez ikakvih šansi za plasmanom u plej-of regionalnog šampionata.

„Dosta stvari je uslovljeno krajem prošle sezone. Nije materijalizovana jedna dobra sezona, a mislim da je korektno pretpostaviti da bi barem na jednom od ta dva takmičenja (ABA i Evrokup), gde je Partizan obezbedio prednost domaćeg terena, što nije mala stvar sa takvim navijačima, obezbedio to da postane evroligaš. To bi obezbedilo i ostanak tog trenera (Andrea Trinkijeri), koji je kao trener dobar, a o nekim drugim kvalitetima neću da pričam. On je jako zaslužan za uspehe prošle godine, a sa druge strane sve neke greške koje su pravljene u selekciji su korigovane kod novih igrača. Ali, tovarili su taj neki teg na leđima što se para tiče, a kada je sezona tako prekinuta – kada nije mogla da se materijalizuje na pravi način – ona je u dosta velikoj meri uslovila ovu sezonu“.

Pogledajte ovu objavu u aplikaciji Instagram

Objava koju deli Uncle Screw (@uncle.screw)

Partizan je bio u dobroj situaciji da izbori plasman za Top 8 Evorkupa, ali je značajno pogoršao svoju poziciju posle ubedljivog poraza na gostovanju Trentu.

Sašo Filipovski, trener Partizana, tokom tajm-auta - Sputnik Srbija, 1920, 04.03.2021
(Ne)moguća misija Partizana

„Ja sam se sve do utakmice sa Trentom nadao da osvajanjem prvog mesta u ovoj grupi, da ima šanse da se sezona, ipak, koliko-toliko spase. Ali, prvi put sam se, gledajući to drugo poluvreme protiv Trenta, depresivno osećao i prvi put došao u situaciju da nemam više neke nade“.

Čuveni bivši košarkaš Partizana Mića Berić je nedavno zapazio da se igrači crno-belih previše lako mire sa porazom, što je sušta suprotnost načina na koji su se ponašali igrači dok je Vujošević bio trener.

„Pobede su stvar navike, i porazi isto, nažalost. Ja imam svoje mišljenje, ali nisam spreman da ovog momenta dodajem neku veliku kritiku. Prosto, situacija je takva kakva jeste – neodbranjiva. Očigledno nije bio samo jedan problem i dosta stvari se nije videlo dok se pobeđivalo prošle godine, ali su (problemi) postojali“, objasnio je Vujošević i dodao:

Filip Petrušev - Sputnik Srbija, 1920, 05.03.2021
Srbija dobija novu veliku zvezdu – ima samo 20 godina, a igra „kao mator“ /video/

„Nisam spreman ovog momenta... prvo, moja pozicija je dobronamerna, ali rašomonska. Nisam tu, sa strane sam. To nije, po meni, korektna pozicija za kritikovanje. Tužan sam i jeste to tužno, ali verujem da je Partizan tigar i da je deo ovoga što se sada dešava na neki način programiran onog momenta kada je ova vlast, odnosno Aleksandar Vučić zauzeo te ključne pozicije i svoju veliku ljubav, Crvenu zvezdu, projektovao da ona bude državni klub, a Partizan kao neka ikebana... Očigledno su se prošle godine stvari, ispod radara, otele kontroli, međutim, to je samo upozorilo da mu ne treba previše olakšavati poziciju“, istakao je Vujošević.

„Naravno, svi koji su tamo – njima je verovatno najteže, tim ljudima i igračima, ma koliko to sa strane izgledalo tako kako izgleda. Oni se bave košarkom, to je njihovo zanimanje i oni što imaju najviši rejting su opasno ugrozili svoj rejting. Opasno su ugrozili i svoje ugovore, a nije sve ni u ugovorima.Oni su sigurno, ovog momenta, nesrećni ljudi, jer im posao ne ide kako treba, a ja sam, opet kažem, tužan, ali nemam nameru da dodajem teret tom velikom teretu koji ljudi koji vode Partizan ovog momenta osećaju“.

Šta je sve Vujošević imao da kaže pogledajte u novoj emisiji „Miljanovog kornera“.

Partizan se oprostio od „Svetog Save“ /video/

Trinkijeri traži novac od Partizana i stiže na megdan Zvezdi

Jakovljević za Sputnjik: ABA bi trebalo da razmisli o „balonu“

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala