Setite se kako nas je SSSR spasao: Japanci žele rusku vakcinu

© AP Photo / Eugene HoshikoZaštitnim maskama protiv virusa
Zaštitnim maskama protiv virusa - Sputnik Srbija, 1920, 06.03.2021
Pratite nas
Čitaoci japanskog dnevnog lista „Majniti šimbun“ podržali su ideju da zemlja nabavi rusku vakcinu protiv virusa korona „Sputnjik Ve“ (Sputnik V), podsećajući da je Sovjetski Savez šezdesetih godina spasao na hiljade Japanaca od poliomijelitisa.

Japanski list podseća na izjavu ruskog ambasadora u Japanu Mihaila Galuzina, koji je u emisiji popularne televizije „BS Fudži“ rekao da Rusija ne samo da ima mogućnost da izvozi vakcinu u Japan, nego bi mogla da preda odgovarajuće tehnologije, pa čak i da organizuje zajedničku proizvodnju vakcine.

Kako se navodi u članku, japanska vlada je potvrdila činjenicu da je Rusija predložila da izvozi i proizvodi svoju vakcinu u Japanu.

U komentarima ispod članka jedan od čitalaca istakao je da je u Japanu obavezno potrebno organizovati postupak odobravanja ruske i kineske vakcine protiv korone.

„Ipak, ne treba zaboraviti da je šezdesetih godina prošlog veka bivši Sovjetski Savez spasao Japan od strašne epidemija poliomijelitisa, spasivši na hiljade, pa čak i milione života naše dece“, podseća čitalac iri.

Drugi je primetio da je u Evropi već u toku akreditacija i registracija ruske vakcine „Sputnjik Ve“ (Sputnik V), dok se u pojedinim zemljama EU već koristi.

„Japan bi postepeno trebalo da odustaje od svojih predstava o tome da je zapadno-američko najbolje na svetu!“, poručuje čitalac sa korisničkim imenom galla.

Sa njim se složio i drugi komentator, koji je uporedio vakcine sa mačkom – „da li je ruska ili američka – nebitno je, važno je samo da dobro lovi miševe“.

Prema mišljenju drugog čitaoca, ruska vakcina „Sputnjik Ve“ (Sputnik V) pokazala je dobre rezultate, a u Japanu je situacija sa zapadnim vakcinama „propala“. Podsećajući da pandemija može trajati još dugo, i da se nakon kovida 19 može pojaviti drugi virusa, čitalac je predložio da se dobije tehnologija za proizvodnju ruske vakcine.

Rusija je i danas na prvoj liniji kada je reč o razvoju vakcina. Ne priznati to i okretati se od ruske vakcine protiv korone znači ne priznavati realnost našeg vremena“, piše ceg, ističući da se Japan u sferi pravljenja vakcina pretvorio u zaostalu zemlju.

I mnogi drugi čitaoci japanskog dnevnog lista podržali su upotrebu ruske vakcine „Sputnjik Ve“ (Sputnik V) u Japanu, jer su u pitanju ljudski životi.

Kako je ruska vakcina šezdesetih godina spasila milione i zašto su japanske majke morale da organizuju demonstracije kako bi naterale vlast da je uveze saznajte u emisiji „Moj pogled na Rusiju“ glavne urednice srpske redakcije Sputnjika Ljubinke Milinčić:

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala