Nova katastrofa Partizana – bez pobede u ABA ligi dva meseca!

© Foto : ABA / Partizan NISKošarkaš Partizana Markus Pejdž
Košarkaš Partizana Markus Pejdž - Sputnik Srbija, 1920, 06.03.2021
Pratite nas
Košarkaši Partizana izgubili su posle produžetka od Cibone 90:87 u 20. kolu ABA lige, čime su nastavili katastrofalan niz u regionalnom košarkaškom takmičenju pretrpevši šesti poraz zaredom.

Partizan je poslednji put u ABA ligi slavio protiv Splita 3. januara i od tog trenutka ređali su se porazi – protiv Borca, Cedevite, Budućnosti, Igokee, Zadra i sada Cibone.

U završnici utakmice viđena je velika drama, Ognjen Jaramaz na 14 sekundi do kraja ubacio je oba slobodna bacanja za +3, 80:77, a u narednom napadu Nakić je pogodio trojku za izjednačenje 80:80.

Crno-belima je bilo ostalo devet sekundi, lopta je otišla u ruke Ognjena Jaramaza koji je promašio trojku i ušlo se u produžetak.

Tokom dodatnih pet minuta gosti su od starta bili u konstantnoj prednosti. Pogotkom Markusa Pejdža na 60 sekundi do kraja rezultat na semaforu bio je 86:84 za Cibonu.

Usledila je drama u poslednjem minutu, Dangubić je zakucavanjem smanjio na -1 (86:87), a Cibona je sa bacanja povećala na +3. U narednom napadu Jaramaz je pogodio jedno bacanje, gosti su imali loptu i +2, ali su je izgubili.

Partizan je odjednom, na deset sekundi do kraja, imao napad za produžetak ili pobedu, međutim, Rašon Tomas napravio je veliku, početničku, grešku i lopta je pripala Cibosima, na svega četiri sekunde do kraja. Tu je bio kraj i Partizan je pretrpeo poraz.

Najefikasniji u poraženom timu bio je Trifunović sa 20 poena, Tomas je postigao 15, Jaramaz je imao 14, Dangubić 13, a Janković 12 poena.

Pobednika su predvodili Prkačin i Nakić sa 23 poena, dok je Planinić postigao 15.

Crno-beli dobro su otvorili utakmicu, posle pet minuta igre imali su prednost od pet poena (14:9), ali su odigrali veoma loše u završnici prve deonice, te su je na kraju izgubili – 19:24.

Ni tokom druge četvrtine nije briljirala ekipa Saša Filipovskog. Cibona je održavala prednost, u jednom trenutku razlika je bila i dvocifrena, ali, za razliku od prve četvrtine, ovoga puta Partizan je dobro finiširao četvrtinu.

Mladi Lazar Stefanović pogodio je trojku uz zvuk sirene i crno-beli su na petnaestominutnu pauzu otišli sa pola koša zaostatka – 36:37.

Nošeni dobrom energijom s kraja druge četvrtine, Partizan je odlično krenuo drugo poluvreme, te je ponovo preuzeo kontrolu nad utakmicom.

Vodili su crno-beli i sa sedam poena (57:50), međutim, ekipa iz Zagreba smanjila je zaostatak i na rezultat na semaforu pred poslednjih deset minuta bio je 59:58.

Tokom četvrte četvrtine gledali smo „rolerkoster“, meč sa puno preokreta. Cibona je vodila +5, pa je Partizan u završnici imao sve u svojim rukama, ali je ekipa iz Zagreba ponovo uspela da se vrati.

Trojkom Nakića, inače njegovom sedmom na utakmici, ušlo se u produžetak u kojem je takođe bilo veoma neizvesno na terenu.

Tamo je Cibona bila bolja i zasluženo je došla do pobede. Partizan ima skor 7/12, Cibona 6/11.

Vujošević za Sputnjik: Cena pričanja istine u Srbiji je da posle toga radiš u Rumuniji

(Ne)moguća misija Partizana

Partizan se raspao u Italiji – u poslednjem kolu se sve rešava!

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala