Medvedev „preskočio“ Nadala na ATP listi – gleda u leđa samo Đokoviću

© AP Photo / Andy BrownbillRuski teniser Danil Medvedev posle pobede nad Stefanosom Cicipasom (AO 2021)
Ruski teniser Danil Medvedev posle pobede nad Stefanosom Cicipasom (AO 2021) - Sputnik Srbija, 1920, 06.03.2021
Pratite nas
Danil Medvedev, finalista ovogodišnjeg Australijan opena, od 15. marta će postati drugi igrač na svetu, pošto će preskočiti Rafaela Nadala. Ruskom teniseru to će biti najbolji plasman u karijeri, a pored toga, učiniće nešto što, sem njegovih nekoliko kolega, niko nije u poslednjih 15 godina.

Medvedev, koji ima 25 godina, postaće prvi teniser koji će se naći među prva dva mesta ATP liste još od 2005. godine, a da nije član „velike četvorke“ koju čine Novak Đoković, Rodžer Federer, Rafael Nadal i Endi Mari.

Ruski teniser „preskočiće“ Rafaela Nadala koji je poslednji put van top 2 bio pre skoro četiri godine. Od juna 2017. ušao je među dva najbolja i sve do dan danas nije se pomerao iz te pozicije. Uglavnom je bio drugi igrač sveta, s tim što je u 2018. i kratko 2019. bio na vrhu ATP liste.

Uz poneki "izlet" Britanca, Đoković, Federer i Nadal dominiraju već deceniju i po, pa niko od izazivača nije uspeo da ih svrgne sa čela.

Poslednji koji je pre njega bio drugi na svetu, a da nije član "velike četvorke", jeste Australijanac Lejton Hjuit.

Medvedev će preskočiti Nadala samim učešćem na ATP turniru u Marselju, pošto će kao prvi nosilac biti slobodan u prvom kolu.

U ovom trenutku, Danil zaostaje sa Rafom 115 bodova jer je prvu priliku propustio u Roterdamu, gde ga je na startu zaustavio naš Dušan Lajović.

Srđan Đoković za Sputnjik: Kao da je Bog poslao Novaka da pokaže svetu da Srbi nisu genocidan narod

Potvrđeno – Beograd će ponovo uživo gledati Đokovića!

Kecmanović nemoćan protiv Švarcmana u polufinalu Buenos Ajresa

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala