Kecmanoviću pripao srpski derbi u Argentini, nek se spremi Maradonin imenjak

© AP Photo / Thibault CamusSrpski teniser Miomir Kecmanović
Srpski teniser Miomir Kecmanović - Sputnik Srbija, 1920, 06.03.2021
Pratite nas
Srpski teniser Miomir Kecmanović plasirao se preko sunarodnika Lasla Đerea u polufinale ATP turnira serije 250 u Buenos Ajresu, pobedivši rezultatom 6:4, 7:6. Naredni rival biće mu domaći takmičar Dijego Švarcman, koji je dobio ime po legendarnom fudbaleru Maradoni.

Fantastičan meč i sjajan tenis pružili su dvojica srpskih igrača, ali je koncentracija u ključnim trenucima bila na strani mlađeg, u ovom slučaju 21-godišnjeg Kecmanovića.

Miomir, koji je 42. na ATP rang-listi, stigao je do prvog seta napravivši brejk u sedmom gemu. Ipak, već u sledećem je usledio ribrejk Lasla Đerea, da bi u devetom gemu bila zaokružena serija brejkova. Čak tri u nizu.

​Kecmanović je u 10. gemu spasavao bejk lopte i uspeo je prvi set da privede kraju.

Novak Đoković u dresu Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 06.03.2021
Potvrđeno – Beograd će ponovo uživo gledati Đokovića!

Gde je stao u prvom, nastavio je Miomir u drugom. Odmah je „ukrao“ servis zemljaku i rivalu u četvrtfinalu turnira u Buenos Ajresu, ali je Đere ekspresno uzvratio i izjednačio na 1:1 u gemovima.

Obojica tenisera su zatim bila sigurna na svoj servis sve do taj-brejka, koji je rezultatom 8:6 pripao mlađem Kecmanoviću.

I generalno, statistički gledano sve je bilo na strani Miomira, ali mu je umnogome pomogao i Đere koji je promašivao zicere i poklanjao poene sunarodniku koji će na putu do finala imati težak zadatak da eliminiše Dijega Švarcmana, koji je u dva seta izbacio Haumea Munara - 6:2, 7:5.

Polufinale Kecmanović - Švarcman na programu je oko 18 časova po evropskom vremenu.

► Skandalozno ponašanje Francuza o kom bruji svet /video/

► Šta se desilo Zverevu i Medvedevu? /video/

► Lajović nakon podviga nad Medvedevim poražen od Hrvata

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala