Jokićev je idol i dao mu je najlakših 20 poena – može li Džoker stazom legendarnog Amerikanca?

© AFP 2023 / EZRA SHAWNekadašnji košarkaš San Antonio Sparsa Tim Dankan
Nekadašnji košarkaš San Antonio Sparsa Tim Dankan - Sputnik Srbija, 1920, 06.03.2021
Pratite nas
Nikola Jokić, centar reprezentacije Srbije, pričao je o idolu Timu Dankanu, pošto ga je trener Majk Meloun uporedio sa najboljim krilnim centrom u istoriji.

Jokić je u prošlosti više puta isticao koliko se divi Dankanu i da želi da bude „Tim Dankan Denver Nagetsa“, odnosno da provede celu karijeru u Nagetsima i da sa njima osvoji veliki broj titula.

Pre nekoliko dana Nagetsi su pobedili Bulse, a srpski košarkaš odigrao je fenomenalnu partiju ubacivši 39 poena, uz 14 skokova i devet asistencija.

Majk Meloun, trener Denver Nagetsa, na neki način je ljut što se ime Jokića ne spominje češće u medijima, te je tu povukao paralelu između njega i Tima Dankana.

„Vidim dosta se priča o tome sa kojim igračem biste započeli ekipu da možete da birate. Nikada nisam video da se spominje Nikolino ime. On je igrač sa kojim bih voleo da krenem da gradim ekipu. Veoma je nesebičan, poput Tima Dankana, i skroman“, rekao je trener Denvera.

Posle toga došao je red na Jokića, te novinari nisu propustili šansu da ga pitaju za poređenje sa legendarnim igračem San Antonija.

„Igrao sam protiv njega. Uvek kažem da mi je dao 20 najlakših poena u karijeri. Nije me osetio uopšte, a bio je stariji. Mislim da mu je to bila poslednja godina. Mogu samo da zamislim kakav je bio na vrhuncu forme“, kazao je Jokić.

Dankan je u karijeri osvojio pet NBA titula, godinama je bio jedan od najboljih igrača lige, a karijeru dugu 18 godina završio je sa prosekom od 19 poena, 10,8 skokova, tri asistencije i 2,2 blokade.

Nikada nije bio kontroverzan, bučan, sve što je trebalo da kaže to je radio na terenu i sa te strane jedan je od najpotcenjenijih legendi NBA lige.

Jokić ima veliki broj ljudskih sličnosti sa Dankanom, te je Meloun baš na to aludirao kada je uporedio Srbina sa proslavljenim igračem Sparsa.

Da je ljubav obostrana pokazao je i Timi Di koji je pre nekoliko nedelja otkrio da dosta gleda Nagetse – baš zbog bivšeg centra Mege.

„Volim da gledam Denver, volim da gledam Jokića. Baš volim da pratim Džokera, mnogo je zabavan. Njegova kreativnost, rad stopala, njegova dodavanja, mnogo je zabavno gledati ga“, rekao je Dankan.

Jokić trenutno igra šestu sezonu u NBA i ubedljivo najbolja izdanja pruža. Gotovo da nije imao loš meč od starta i za sada na 36 mečeva ima prosek od 27 poena, 11 skokova i 8,6 uspešnih dodavanja.

Dankan je celu karijeru proveo u San Antoniju, Jokić ne planira da napusti Denver i videćemo da li će makar imati upola uspeha kada je reč o osvojenim titulama i priznanjima.

Brutalna utakmica Jokića u novoj pobedi Denvera

Nijedan centar kao Jokić u poslednjih 30 godina

Bogdanović se vraća posle dva meseca, ali trenera više neće biti tu

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala