EU nam se ruši pred očima: Britanci kritikovali nesposobnost Brisela zbog vakcinacije

© AP Photo / Kirsty WigglesworthZastava EU
Zastava EU - Sputnik Srbija, 1920, 06.03.2021
Pratite nas
Čitaoci britanskog lista „Dejli mejl“ kritikovali su politiku vakcinacije u Evropskoj uniji i konstatovali da bi to moglo dovesti do raspada EU.

U članku koji je izazvao buru komentara, novinar Tim Stikings skreće pažnju na to da je Nemačka odobrila korišćenje vakcine protiv korone kompanije „AstraZeneka“ za ljude starije od 65 godina nakon prvobitne zabrane njene upotrebe.

Prema mišljenju Stikingsa, ta mera ima za cilj da ubrza program vakcinacije „koji kaska“. Pritom, kako je dodao, EU je dodala „još jedan pojas za spasavanje“, imajući u vidu ekspertizu dosijea za registraciju ruske vakcine protiv virusa korona „Sputnjik Ve“ (Sputnik V) koju je započela Evropska agencija za lekove.

Stikings takođe ističe da u Nemačkoj traže da se nabavi ruska vakcina kako bi se ubrzala vakcinacija u svetlu „haosa sa isporukama“ unutar EU i sumnji javnosti u vezi sa vakcinom kompanije „AstraZeneka“. Istovremeno, u Velikoj Britaniji vakcinacija se odvija mnogo brže nego u EU, dodaje novinar.

Tema je podstakla čitaoce članka da iznose svoje komentare, a zajednički zaključak većine je da situacija sa vakcinacijom demonstrira nesposobnost Evropske unije.

„Moraće da traže pomoć od Rusa. Jadna Evropska unija“, piše jedna čitateljka, dok jedan drugi čitalac kaže:

„Propala panevropska supersila ruši nam se pred očima.“

„Nazivaju Rusiju neprijateljem, ali sa zadovoljstvom prihvataju njenu vakcinu. Nemačka, jadna si. Radije ćeš uzeti Putinovu vakcinu nego britansku samo zato što smo napustili tvoju voljenu EU. Smešno“, samo je jedan od kritičkih komentara.

„U EU je nastao pravi nered zbog vakcinacije. Dozvolili su da politika nadvlada zdrav razum i doveli su u opasnost mnoge živote. Njihova mantra o jedinstvu ne radi – članovi EU se odvajaju i naručuju vakcinu iz Rusije i Kine. Ako ništa ne bude od toga onda će se videti koliko je nesposoban briselski aparat kad su pred njim realni problemi“, uveren je još jedan čitalac.

Podsetimo, Rusija je do sad registrovala tri vakcine protiv virusa korona –   „Sputnjik Ve“ (Sputnik V) koju proizvodi Naučno-istraživački institut „Gamaleja“ u saradnji sa Ruskim fondom za direktne investicije, „EpiVakKorona“ koju proizvodi „Vektor“ i vakcina „KoviVak“ Centra „Čumakov“. Sputnjik Ve“ (Sputnik V) do sad je odobren u 45 zemalja sveta.

Pročitajte još:

 

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala