Bugarin zaigrao i uništio rivala, uprkos smrti oca

© AP Photo / Steve ChristoDimitar Kuzmanov
Dimitar Kuzmanov - Sputnik Srbija, 1920, 06.03.2021
Pratite nas
Dvoboj Bugarske i Meksika u Sofiji i okviru Dejvis kupa našao se u senci tragedije koje je zadesila domaćeg tenisera Dimitra Kuzmanova. Njemu je samo nekoliko časova pre izlaska na teren preminuo otac, ali je on odlučio da ostane uz tim i pobedio je u uvodnom meču.

Gubitak oca Dimitar Kuzmanov rešio je da herojski podnese. Užasne vesti koje je dobio pripremajući se za meč nisu ga slomile, već je podigao glavu i izašao na teren.

​A, onda je odigrao verovatno najbolji meč u karijeri. Za manje od sat vremena igre drugi najbolje rangirani bugarski teniser je uspeo da deklasira Meksikanca Luisa Patina. Svega 49 minuta je bilo potrebno da slavi ubedljivim rezultatom 6:1, 6:1. Pri tome, Meksikanac je do vođstva Kuzmanova od 5:0 u gemovima, osvojio ukupno pet poena.

Novak Đoković u dresu Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 06.03.2021
Potvrđeno – Beograd će ponovo uživo gledati Đokovića!
„Nije bilo lako za mene da izađem i da igram. Svega nekoliko časova pre meča sam čuo užasne vesti. Da izgubite blisku osobu je najgora moguća stvar za čoveka. Bilo je izuetno teško, ai uspeo sam da zadržim emocije pod kontrolom i da se pokažem najbolje što mogu“, rekao je Dimitar Kuzmanov.

Uprkos njegovom trijumfu, Bugarska je u sledećem meču poražena, te je rezultat u dvoboju sa Meksikom u Sofiji posle prvog dana Dejvis kupa Svetske grupe 2 izjednačen.

► Kecmanoviću pripao srpski derbi u Argentini, nek se spremi Maradonin imenjak

► Đoković ponovo „otvorio dušu“ o glavnim ciljevima /video/

► Kako su Britanci pokušali da „ukradu“ Novaka

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala