Zaharova: Evropa bira političko spletkarenje umesto zdravlja građana

© Foto : Press-služba MID RF / Uđi u bazu fotografijaPortparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova - Sputnik Srbija, 1920, 05.03.2021
Pratite nas
Umesto da misle na zdravlje svojih stanovnika i donose odluke u skladu sa njihovim potrebama, evropske zemlje igraju političku igru oko vakcina, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova za televiziju „Rusija 24“.
„Ako oni u vreme pandemije, u vreme kada su im poremećeni rasporedi isporuka vakcina, ne poštuju se, ili jednostavno nema vakcina, a imajući priliku da sarađuju sa zemljama gde se ta vakcina proizvodi prednost daju političkoj petljavini u odnosu na zdrav razum i zdravlje svog naroda, onda me ne zanima da li će se vratiti u normalnost. To su njihovi problemi“, istakla je Zaharova.

Prema njenim rečima, 2020. godine problemi sa evropskom solidarnošću „ispali su se kao prljav veš iz korpe“.

„Pokušavaju da to na neki način pažljivo kamufliraju, dobro shvatajući u kakvom su se lošem svetlu pokazali“, konstatovala je portparolka.

Podsetimo, vakcina „Sputnjik Ve“ (Sputnik V) koju proizvodi Naučno-istraživački institut „Gamaleja“ u saradnji sa Ruskim fondom za direktne investicije dobila je 11. avgusta potvrdu o registraciji od Ministarstva zdravlja Rusije, postavši tako prva registrovana vakcina protiv virusa korona na svetu. Pored nje, u Rusiji su registrovane još dve vakcine protiv korone – „EpiVakKorona“ koju proizvodi „Vektor“ i vakcina „KoviVak“ Centra „Čumakov“. Sputnjik Ve“ (Sputnik V) do sad je odobren u 45 zemalja sveta.

Evropska agencija za lekove (EMA) započela je proceduru za ekspertizu ruske vakcine „Sputnjik Ve“ (Sputnik V) radi njene naknadne registracije.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala