Šta se desilo Zverevu i Medvedevu? /video/

© AFP 2023 / WILLIAM WESTZverev i Medvedev
Zverev i Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 05.03.2021
Pratite nas
Aleksander Zverev i Danil Medvedev nakon sjajnih partija na Australijan openu, srušeni su na samom startu turnira u Roterdamu. Rus je doživeo iznenađujući poraz od Dušana Lajovića, a Nemac je srušen pre nego što je otkrio da u Roterdamu nije osvojio ni set tokom treninga ove nedelje.

Medvedev je bio prvi nosilac na turniru u Holandiji i favorit u odnosu na 27. igrača sveta iz Srbije, ali je Lajović briljantnom igrom uspeo da ga eliminiše.

„Mislim da sam bio fokusiran tokom čitavog meča i da na mene nisu uticali njegovi dobri servisi i udarci. Znao sam da ću, ako ostanem u meču, dobiti svoje prilike i promeniti ritam.“ rekao je Lajović, koji sada ima skor 2-7 protiv najboljih nosioca na ATP turnirima. 

Očito je Rus bio veoma nezadovoljan svojom partijom, pa je teniskoj publici zapalo za oko njegovo ponašanje na terenu.

Tokom meča Medvedev je u nekoliko navrata lomio reket, a postigao je i poen iz bekhenda bez gledanja. Ipak, ni to mu nije pomoglo da zaustavi smirenog Srbina koji će se u drugom kolu sastati sa Hrvatom Bornom Ćorićem.

Zverev poslednjih meseci pokazuje znake da se prelazi na još bolji nivo sa svojim tenisom pošto je stigao do svog prvog Grend slem finala na US openu prošle godine.

To je potvrdio solidnim nastupom na Australijan openu, kada je njegov servis izgledao posebno impresivno.

Međutim, svetski broj 43 Aleksandar Bublik pobedio ga je na startu turnira u Roterdamu sa 7-5, 6-3 za samo 77 minuta, ostavivši ga na samo tri pobede u pet učešća na ovom turniru.

„U pet dana koliko sam ovde nisam osvojio nijedan set na treningu, a vežbao sam dva puta dnevno“, rekao je Zverev posle meča.

„U prošlosti mi ovde nije išlo i da budem iskren, ako se uslovi malo ne promene, mislim da ni u budućnosti neće biti bolje za mene“, izjavio je Nemac dodajući da nije toliko uznemiren porazom, jer se u Roterdamu već neko vreme ne oseća dobro.

Bublik sa svoje strane nije mogao biti opušteniji oko pobede, opisujući je kao „samo još jedan meč“.

„Pobediti Sašu je sjajno. Meč je za nas obojicu bio mali uspon i pad. Danas nije igrao dobro“, rekao je Kazahstanac.

Da li Novak Đoković može da čita misli?

Svesrpski duel u Buenos Ajresu /video/

Glavna stvar zbog koje je Đoković dominirao protiv Medvedeva

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala