Kasno je stiglo ćutanje, Lalatović lakši za 100.000 dinara

© Sputnik / Aleksandr Vilьf / Uđi u bazu fotografijaNenad Lalatović
Nenad Lalatović - Sputnik Srbija, 1920, 05.03.2021
Pratite nas
Nakon što je tokom i posle derbija 25. kola Superlige Srbije, koji je završen pobedom Partizana nad Vojvodinom, temperamentni trener Lala pokazao neočekivanu smirenost, Nenad Lalatović je kažnjen sa 100.000 dinara zbog sve učestalijih komentara na suđenje u poslednje vreme.

Fudbalski klub Partizan u subotu je potpuno nadigrao Vojvodinu i zasluženo slavio rezultatom 2:0. Ovo je prva pobeda crno-belih nad Lalama još od novembra 2019. godine.

Ovaj duel je posebno privukao pažnju zbog neobične situacije na klupama oba tima. Nenad Lalatović je bio iznenađujuće smiren u momentima kada njegov je njegov klub gubio utakmicu, dok je trener Partizana Aleksandar Stanojević sve vreme bio na nogama, pa je zbog dosta kritika na račun sudija pred kraj meča zaradio i žuti karton zbog burne reakcije na to što crno-belima nije dosuđen faul.

„Izvinjavam se stvarno, ali je u poslednjih 15 minuta bila tenzija veća. Generalno je bilo u redu i u duhu fer pleja. Šta da se radi...“, rekao je Stanojević posle utakmice.

Lalatović je s druge strane priznao da su crno-beli zasluženo slavili:

„Partizan je bio bolji i čestitam im na zasluženoj pobedi. Primili smo naivno golove, ne smem ništa da komentarišem i videćemo kako smo primili. Imali smo dve stopostotne prilike, ali je Partizan zasluženo pobedio“.

Na konstataciju novinara da je tokom utakmice bio „neočekivano miran“, Lalatović je rekao:

„Pa vi me smirite... Platim kaznu 200.000, 300.000. Skratili ste mi jezik, odsekli, šta da kažem“, dodao je Lalatović.

Ipak, ovo „ćutanje“ vojvođanskog stratega stiglo je prekasno, pošto su disciplinci Fudbalskog saveza Srbije odlučili su da ga kazne sa 100.000 dinara, zbog sve učestalijih komentara o suđenju u poslednje vreme.

Lalatović je u jednoj od spornih izjava naveo da su sudije uskratile Vojvodini ukupno četiri boda ove sezone, a postupak protiv trenera izazvao je pravu buru na „Karađorđu“, pošto je rukovodstvo izjavilo da će trenera svakako očekivati kazna i po klupskom pravilniku, što je dodatno rasplamsalo, ionako vatren temperament Nenada Lalatovića.

Disciplinska komisija FSS-a je svoj deo posla obavila, a tek se očekuje reakcija iz Novog Sada, nakon čega ćemo saznati da kolika kazna ga čeka u tom slučaju. On je prvobitno opomenut odlukom prvostepene komisije Fudbalskog saveza 11. februara zbog isključenja u prvom prolećnom kolu.

Pored ovoga, komisija FSS-a nije imala previše posla u prva dva ranga, pošto prethodnog vikenda nije bilo zabeleženo nijedno isključenje. Samim tim, nije bilo previše bure na superligaškim i prvoligaškim terenima širom zemlje.

Svi „ratovi“ Nenada Lalatovića

Krstajića je „izdao“ prijatelj

Virus korona ponovo u Zvezdi

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala