Đerlek: Alarmantno u gradovima, oštrije mere neophodne

© Tanjug / SAVA RADOVANOVICKovid ambulanta
Kovid ambulanta - Sputnik Srbija, 1920, 05.03.2021
Pratite nas
Veliki je pritisak na zdravstveni sistem zbog novog porasta broja obolelih od koronavirusa i neophodne su oštrije mere pre svega kada je reč o okupljanju većeg broja ljudi, rekao je za RTS državni sekretar ministarstva zdravlja Mirsad Đerlek.

Mirsad Đerlek je rekao da bi izbegao bombastične izjave o uvođenju vanrednog stanja i policijskog časa, ali kaže da su oštrije mere neophodne kako bi se zaustavilo dalje širenje virusa.

"Svakodnevno se analizira svaka situacija ja verujem u iskustvo i kredibilitet ljudi u Kriznom štabu i siguran sam da će doneti najbolju odluku", rekao je Đerlek.

Prema rečima državnog sekretara u Beogradu je alarmantna situcija, ali i u drugim gradovima.

"U Beogradu smo juče imali 3.600 pregleda u kovid ambulantama, prekjuče 4.000 a povećan je i broj prijema u odnosu na otpust iz bolnica. Očekujem da će ministar Lončar odlučiti o proširenju kapaciteta a to znači vraćanje nekih bolnica u kovid sistem", rekao je Đerlek.

Situacija je pogoršana i u Vojvodini, Šapcu, Kragujevca i gotovo svim delovima Srbije, istakao je državni sekretar ministarstva zdravlja, ali kaže da veruje da ćemo uspeti da zaustavimo dalje širenje virusa.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala