Šri Lanka registrovala rusku vakcinu

© Sputnik / Kirill Braga / Uđi u bazu fotografijaRuska vakcina protiv korone "Sputnjik Ve"
Ruska vakcina protiv korone Sputnjik Ve - Sputnik Srbija, 1920, 04.03.2021
Pratite nas
Šri Lanka je registrovala rusku vakcinu protiv virusa korona „Sputnjik Ve“ (Sputnik V), navodi se u saopštenju Ruskog fonda za direktne investicije (RFPI).

 

„Registracija vakcine je realizovana u okviru ubrzane procedure“, precizirano je u saopštenju Fonda.

Prema tome, ruska vakcina je do sad odobrena u ukupno 43 zemlje, sa ukupnom populacijom od preko 1,1 milijarde ljudi.

„Registracija vakcine 'Sputnjik Ve' (Sputnik V) u 43 zemlje potvrđuje njeno svetsko priznanje kao jednog od ključnih instrumenata u borbi protiv virusa korona. Visoka efikasnost, bezbednost i dostupnost 'Sputnjika Ve' (Sputnik V) osiguravaju veliko interesovanje za tu vakcinu. Odobravanje vakcine u Šri Lanci omogućiće da se diverzifikuje nacionalni portfelj vakcina i stvoriće dodatne mogućnosti za zaštitu stanovništva“, rekao je šef RFPI Kiril Dmitrijev.

Vakcina „Sputnjik Ve“ koju proizvodi Naučno-istraživački institut „Gamaleja“ u saradnji sa Ruskim fondom za direktne investicije dobila je 11. avgusta potvrdu o registraciji od Ministarstva zdravlja Rusije, postavši tako prva registrovana vakcina protiv virusa korona na svetu.

Naučni časopis „Lanset“ objavio je 5. februara rezultate treće faze kliničkih ispitivanja vakcine protiv kovida „Sputnjik Ve“, u kojima se potvrđuje da „Sputnjik Ve“ bezbedna i efikasna vakcina.

Pročitajte još:

 

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala